kinderfeestje organiseren

Origineel kinderfeestje thuis organiseren

Wil jouw zoon of dochter graag zijn of haar verjaardag thuis vieren? Of vind je het zelf handig om gewoon thuis te blijven tijdens het kinderfeestje? Het organiseren van een kinderverjaardag aan huis is met de juiste voorbereidingen en planning a peace of cake (red velvet graag!). Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, hebben we in dit artikel wat belangrijke stappen en tips op een rijtje gezet. Wanneer je deze ‘basis ingrediënten’ (zoals de gastenlijst, versiering en spelletjes) van het thuisfeestje goed hebt voorbereid, kun je met een gerust hart de kids thuis ontvangen en genieten van de feestelijke verjaardag.

Maak het jezelf makkelijk met een draaiboek..

draaiboek kinderfeestje 5 en 6 jaar

Kinderfeestjeskoningin.nl heeft een aantal handige draaiboeken opgesteld voor een kinderfeestje met meer dan 30 pagina’s boordevol tips, inspiratie en ideeën.

En handige themaversiering!

Bespaar tijd door themaversiering en uitnodigingen voor het feestje online te bestellen. Makkelijk én ruime keuze!

Kinderfeestje thema’s voor thuis

Naast het feit dat het zelf organiseren van een thuisfeestje leuk is, kun je er ook geheel je eigen invulling aangeven door te kiezen voor een leuk thema. Hiermee geef je eenvoudig een originele invulling aan het feestje. Zie hieronder een aantal leuke thema’s ter inspiratie.

Tips voor een geslaagd thuis kinderfeestje

Welke activiteiten ga ik organiseren voor alle kinderen? Wat moet ik voor hapjes en drankjes voorbereiden? Wie moet mijn zoon of dochter uitnodigen? En hoe lang mag de gastenlijst zijn? Is het organiseren van een thuis kinderfeestje met thema een goed idee of kost dit veel tijd?

Waarschijnlijk spoken deze bovenstaande vragen door je hoofd wanneer je aan de slag gaat met het organiseren van het kinderfeestje. Al deze vragen beantwoorden we hieronder in een overzichtelijk stappenplan.

1. Bepalen van het budget

Welk budget heb je in gedachten voor het feestje? Kinderfeestjes hoeven niet duur te zijn! Met wat creativiteit kom je al een heel eind! Met +/- € 100,- kunnen we je garanderen dat je een fantastisch feestje kunt neerzetten voor jouw zoon en dochter. Dit kan gewoon binnen in huis, in je tuin of op een grasveldje of parkje in de buurt. Hier zijn enkele tips voor een goedkoop kinderfeestje:

Tips voor een goedkoop kinderfeestje

  1. Voer de spelletjes, activiteiten en knutselwerkjes zelf uit in plaats van hier een verhuurorganisatie voor in te schakelen of naar een externe locatie te gaan.
  2. Plan je feestje in de middag. Ontvang de kinderen met een lekkere verjaardagstaart en trakteer vervolgens op wat snacks en hapjes. Eindig het feestje voor de avondmaaltijd.
  3. Geef geen geld uit aan dure themaccessoires en decoraties, maar knutsel ze zelf met wat gekleurd papier en tekengerij. Wil je wel graag wat themaversiering ophangen? Kies dan voor opvallende versiering als ballonnen, slingers een tafelkleed en bordjes. Bekijk hier een overzicht met goedkope versierpakketen voor verschillende thema’s.
  4. Knutsel zelf de uitnodigingen.
  5. Kies activiteiten en spelletjes die je kunt lenen van vrienden en familie of waarbij je weinig materialen nodig hebt.

2. Het opstellen van een gastenlijst

Het aantal gasten dat je kind graag wilt uitnodigen, is van invloed op het soort kinderfeestje dat je gaat organiseren. Hoe langer de gastenlijst, hoe meer ruimte je nodig hebt voor activiteiten. Is de gastenlijst vrij lang, maar wil je wel graag het feestje thuis organiseren? Ga dan eens op zoek naar een parkje in de buurt als het thuis wat krap wordt! Bij slecht weer kun je met een paar partytenten al een leuk en feestje in het park vieren.

Tips voor het samenstellen van een gastenlijst

Het samenstellen van een gastenlijst kan echter best lastig zijn. We geven je daarom een aantal tips:

  1. Voor jongere kinderen: moet je de hele klas uitnodigen? Misschien kun je je gastenlijst verfijnen door alleen kinderen waar je kind de afgelopen weken mee heeft afgesproken uit te nodigen. Ook wordt er vaak de richtlijn van de leeftijd + 1 aangehouden als aantal gasten voor het kinderfeestje.
  2. Voor oudere kinderen: laat je kind een paar weken voor het feestje zelf de gasten uitkiezen, maar kijk vanaf de zijlijn mee. Bekijk na twee weken de gastenlijst nogmaals: staan alle kinderen op de lijst die jouw zoon of dochter graag wilt uitnodigen of ontbreekt er nog iemand? Door op een later moment terug te blikken voorkom je dat je kind impulsieve keuzes maakt waardoor goede vriendjes of vriendinnetjes teleurgesteld kunnen worden.
  3. Nodig niet alle kinderen uit die jouw kind ook hebben uitgenodigd, maar kijk met welke kinderen jouw kind het meest en het liefst speelt.
  4. Heb je een max. aantal gasten die je wilt ontvangen op het kinderfeestje? Geef dit dan duidelijk aan voordat je zoon of dochter kinderen gaat kiezen voor het verjaardagsfeestje.
  5. Beperk je niet tot de kinderen van de klas, maar kijk ook naar vriendjes of vriendinnetjes van sportverenigingen, uit de buurt of in de familie.