snoepspelletjes

De kids op het kinderfeestje kun je eenvoudig verblijden met wat (gezonde) snoepjes. Deze snoepjes kun je gewoon simpel uitdelen, maar je kunt er ook een leuk spelletje omheen bedenken. Om je wat inspiratie te geven voor snoepspelletjes, zetten we 6 leuke spellen op een rijtje. Zo wordt dat snoepje eten nóg leuker!

1. Verkleed snoepen

Voor dit spelletje heb je verkleedkleding nodig, eventueel passend bij het thema van je kinderfeestje (bijvoorbeeld prinsessenkleding of een voetbal outfit), een dobbelsteen en een lekkere (en gezonde) snoepjes. De regels zijn simpel: spreek een getal tussen de 1 en 6 af en ga met z’n allen rondom de dobbelsteen zitten. Om beurten mogen de kinderen gooien. Wordt het afgesproken cijfer gegooid? Dan mag dit kind snel de verkleedkleren aantrekken en de snoepjes opeten. Maak het snoepjes eten niet té makkelijk: geef de kinderen een klein lepeltje, Chinese stokjes of doe een blinddoek om. De andere kinderen moeten in de tussentijd blijven doorgooien met de dobbelsteen. Als iemand anders het gekozen getal gooit, dan moet de verkleedkleren snel uitgetrokken worden en mag de nieuwe winnaar de kleren snel aantrekken en gaan snoepen. Het snoepspelletje is afgelopen als de snoepjes op zijn of als de lol ervan af is.

2. Snoephappen

Vul een grote kom met water en gooi hier snoepjes verwikkeld in een snoeppapiertje in. Ieder kind mag om de beurt met zijn handen op de rug met de mond het snoepje uit het water proberen te pakken. Als dit lukt, mag het snoepje lekker opgegeten worden. In plaats van snoepjes kun je ook kiezen om stukken fruit in het water te gooien. 

3. Snoepketting

Oud, maar goud: een snoepketting maken! Nibbit chips (de ringen) rijgen aan een snoepkoord. In het midden hang je een snoepsleutel of een andere lekkernij. Tijdens het feestje mogen de kinderen van deze zelfgemaakte snoepketting smikkelen.

4. Snoeproulette

Een spannend snoepspelletje is snoeproulette. Hiervoor heb je kleine gekleurde snoepjes nodig, bijvoorbeeld M&M’s of Skittels. Ook kun je hier verschillende soorten fruit voor gebruiken: bijvoorbeeld een aardbij, druif, framboos en stukje manderijn. Eén van de kinderen wordt de gang op gestuurd en moet wachten tot hij of zij weer geroepen wordt door de rest. De andere kinderen moeten tussendoor één snoepje of stukje fruit aanwijzen als betoverd snoepje. Vervolgens mag het kind van de gang terug komen en één voor één de snoepjes aanwijzen. Als dit niet het betoverd snoepje is, mag het kind dit snoepje bewaren of opeten. Zodra het kind het betoverd snoepje aanwijst mag de rest heel hard STOP (of iets anders naar keuze) roepen. En moet het kind stoppen met snoepjes kiezen. Zorg dat alle kinderen ongeveer evenveel snoepjes of stukjes fruit hebben aan het eind van het snoepspel. 

5. Proefspelletje

Doe de kinderen een blinddoek om en laat ze vijf verschillende snoepjes of hapjes proeven zoals mango, knakworst, blokje kaas, dadel, walnoot, augurk en pure chocolade. 

6. Memory met snoepjes

Voor dit spel heb je een stuk of 20 dezelfde bekertjes nodig en 10×2 soorten snoepjes of fruit. Stop steeds twee dezelfde snoepjes onder twee bekertjes en zet ze omgekeerd op tafel neer. Om de beurt mag een kind twee bekertjes optillen. Liggen hier dezelfde snoepjes onder? Dan mag het kind ze bewaren en opeten. De bekertjes kunnen dan verwijderd worden uit het spel. Het spel gaat net zo lang door tot alle bekertjes uit het spel zijn.