zeemeermin feestje aankleding

Yes, wil jij een zeemeermin kinderfeestje gaan organiseren? Heel tof! Er is iets betoverends aan de mythe van zeemeerminnen. De zeemeerminnen zijn daarom ook een perfect thema voor een kinderfeestje. Een zeemeermin feestje gaat over de prachtige blauwgroene kleuren van de zee, golvend haar en schattige zeedieren. Er zijn zoveel leuke manieren om te feesten als een zeemeermin. We hebben daarom een aantal zeemeerminfeestjes ideeën verzameld zodat jij een betoverend zeemeerminverjaardagsfeestje kunt organiseren!

Zeemeermin feestje organiseren

Ons doel voor jou is om je te helpen met het plannen en organiseren van een zeemeermin kinderfeestjes. We geven je hiervoor tips, inspiratie en ideeën voor de uitnodiging, traktaties/hapjes, versiering en zeemeermin spelletjes.

Bespaar tijd door themaversiering en uitnodigingen voor het zeemeermin kinderfeestje online te bestellen.

Tips voor het opstellen van een gastenlijst

Een magisch en spetterend zeemeermin feestje begint met het versturen van een mythische uitnodiging. Wie wil je zoon of dochter graag uitnodigen? Stel samen een lijstje met vriendjes en vriendinnetjes op. Omdat dit niet altijd even makkelijk is, hebben we wat tips voor het opstellen van een lijst:

1. Word je kind 5 jaar? Nodig dan 5 vriendjes en vriendinnetjes uit. Oftewel, houd de leeftijd van je zoon of dochter aan bij het opstellen van de gastenlijst.

2. Koppel het aantal kinderen die op het zeemeermin feestje mogen komen duidelijk terug naar je kind.

3. Kies samen de gasten voor het zeemeermin kinderfeestje. Met wie speelt je zoon of dochter regelmatig?

4. Naast het uitnodigen van kinderen uit de klas, raden we aan om ook eens te kijken naar vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt, het voetbalteam en neefjes en nichtjes waar je kind graag mee speelt.

5. Het is nooit fijn om geen uitnodiging te krijgen voor een feestje, zeker niet als je dit wel had verwacht. Doe de uitnodigingen voor het zeemeermin feestje dus gewoon op de post of breng ze samen langs de huizen.

Mythische zeemeermin uitnodigingen

Yes, is de gastenlijst klaar? Dan is het tijd voor het knutselen (of aanschaffen) van een mythische zeemeermin uitnodiging! Vind je het heerlijk om zelf te knutselen? Ga dan samen met je zoon of dochter aan de knutseltafel zitten voor het maken van passende uitnodigingen. Voor alle creabea’s onder ons hebben we wat zeemeermin feestje uitnodiging inspiratie:

1. Zeemeermin kaartje – Google naar een magische zeemerminnen kleurplaat en druk de gewenste meerminnen afbeelding af in A6 formaat op een A4tje. Neem daarna voor een extra magisch zeemerminnen tintje een gekleurd papier voor het kaartje, bijvoorbeeld zeeblauw, metallic blauw of parelmoer. Je maakt de meerminnen uitnodiging bestand tegen scheuren en kreukels door iets zwaarder papier te kiezen (minimaal 120 gram). Vouw daarna het gekleurd papier twee keer (zodat er een kaartje ontstaat). Plak de meerminnen kleurplaat met een lijmstift op de uitnodiging en voeg een mythische uitnodiging tekst toe.

2. Super feestelijke uitnodiging – Vind je een gewoon kaartje te simpel en wil je graag een unieke uitnodiging voor het zeemeermin feestje? Plan dan een knutselmiddag met je zoon of dochter en ga aan de slag met het knutselen van een zeekasteel, kleurrijke schelpen of glinsterende zeemeerminstaart.

Onze favoriete (gekochte) zeemeermin uitnodigingen

Omdat we ons kunnen voorstellen dat het organiseren van een zeemeermin feestje aardig wat tijd kost, is het kopen van mooie zeemeermin uitnodigingen een goede tijdbesparingstip. Webshops als bol.com hebben gelukkig aardig wat bijzondere en passende uitnodigingen voor een zeemeermin feestje:

Zeemeermin feestjes versiering

De schoolbel gaat! Tijd om alle partyanimals te verzamelen en samen richting het zeemeerminnen feestje te vertrekken. Wanneer je de feestlocatie hebt bereikt, geef je een onvergetelijke start aan het zeemerminnen feest met een originele en magische entree. Tover hiervoor de deur waar de kinderen door naar binnenkomen om in zeekasteelpoort of een aquarium aanzicht. Heb je weinig tijd en/of geen zin in het knutselen? Koop dan een paar rollen crêpepapier in blauwe, groene en paarse kleuren, knip hier linten uit en hang deze boven de deur als magische entree. Om het plaatje compleet te maken kun je de ruimte na de deur aankleden tot een écht zee met koraal met zeeblauwe en gouden doeken, een zeekasteel, vissen en zeemeerminnen (deze kun je uitprinten en op de doeken plakken). Met deze magische entree krijgt het zeemeermin feestje direct een kickstart: laat dat fantastische zeemeermin kinderfeest maar beginnen!

Of wat dacht je van deze super gave zeemeermin entree?

Bestel deze zeemeermin ballonnenboog hier.

Tip om tijd te besparen: bestel online een leuk versieringspakket voor een zeemeermin kinderfeestje. Zo heb je alles in één keer in huis voor het zeemeermin kinderfeestje-ready maken van het huis!

zeemeermin versierpakket kinderfeestje
Zeemeermin versierpakket verkrijgbaar via bol.com
Kinderfeest moment zeemeermin kinderfeestjes pakket verkrijgbaar via bol.com

Zeemeermin traktaties en hapjes

Na binnenkomst in zee met koraal of zeekasteel verzamelen alle kinderen zich aan tafel voor een lekkernij, een glaasje drinken en het uitdelen van cadeautjes. Het eten op het kinderfeestje moet aan een twee eisen voldoen: het moet lekker zijn en het moet passen bij het zeemeermin thema. Er zijn talloze leuke en gemakkelijke manieren om zeemeermin hapjes te maken die helemaal bij het thema passen. Inspiratie nodig voor wat heerlijke traktaties? Hier wat tips op een rijtje voor zeemeermin traktaties:

Zeemeermin taartje

Koop of maak een cake en bekleed deze cake met lichtblauw of paars fondant. Voor rolfondant in verschillende kleuren ga je gewoon naar de supermarkt. Maak vervolgens met een andere kleur fondant een zeemeermin gezicht op de bovenkant van de cake. Op het zijaanzicht van de cake decoreer je vervolgens een lange zeemeermin staart.

In plaats van een zeemeermingezicht kun je ook verschillende decoraties kopen in meerminnen thema en deze op de taart plaatsen. Denk aan kleine visjes en een zandkasteel.

zeemeermin taart
Misschien is het niet voor iedereen weggelegd om deze prachtige taart na te maken, maar we wilden jullie dit zeemeermin pareltje niet onthouden.

Meermin donuts

Minidonuts in themakleuren zijn een makkelijke en lekkere zeemeermin traktatie. Smeer de donuts in met een mengsel poedersuiker-water mengsel en besprinkel ze vervolgens met gouden en marineblauwe hagel. Verschillende kleuren hagel vind je bij de bakspullen in de supermarkt.

Zeemeermin lolly’s

Dompel een marshmallow of aardbei onder in gesmolten witte of melk chocolade. Gebruik gekleurde fondant voor het maken van een schelpje of zeester. De figuurtjes plak je met een poedersuiker en water mengsel op de gestolde chocolade. Steek er dan een lollystokje of satéprikker in en voilá, je aardbeien/marshmellow/chocolade/zeemeermin lolly is geboren!

Zeemeermin cupcakes

Een uitstekende traktatie voor een zeemeermin kinderfeestje zijn cupcakes volledig in mermaid style. Hiervoor bak je simpele cupcakes die je vervolgens versiert als zeemeermin. Met de versiering op de bakafdeling van de supermarkt maak je al een mooi cakeje voor elke feestganger volledig in zeemeermin thema. Gebruik de kleuren blauw, paars, roze en wit en plaats de cakejes vervolgens op een mooie etagère.

Tip: om de ervaring van je zeemeermin traktatie helemaal compleet te maken, zijn deze schelpbordjes fantastisch om je traktatie op te serveren. Wij zijn fan!

Zeemeermin spelletjes

Een zeemeermin feestje is pas echt compleet met toepasselijke meerminnen spelletjes. Gelukkig hoeft het bedenken van zeemeermin spelletjes niet moeilijk te zijn: makkelijke én leuke spelletjes kunnen in mum van tijd worden omgetoverd in een zeemerminnen spelletje. Enkele ideeën hebben we hieronder genoteerd:

Zwemmen als een zeemeermin

Een perfecte activiteit voor een zeemeerminnen feestje is zeemeermin zwemmen. Tegenwoordig bieden aardig wat openbare zwembaden een zeemeermin feestje aan. We hebben enkele zeemeermin zwembaden voor je op een rijtje gezet. Mis je een zwembad waar je kunt zeemeermin zwemmen? Laat het ons weten in een reactie!

Het Sportfondsen Lisse. Je krijgt na anderhalf uur zeemeermin zwemmen (met een zeemeerminstaart) een echt zeemeerminnen diploma.

De IJzeren Man in Weert. Het zeemeerminnen zwemfeest is voor kinderen t/m 12 jaar die in het bezit zijn van het A diploma. Dit feestje is te reserveren vanaf 7 personen en maximaal 12 kinderen.

Waardergolf in Heerhugowaard. In groepjes van maximaal 6 kids kan er een zeemeermindiploma gehaald worden. Perfect voor een klein zeemeermin feestje.

Zwembad Tijenraan in Raalte. Na het passen van de zeemeermin staarten krijg je met maximaal 10 kinderen een half uur zeemeermin zwemles. Daarna mogen de kinderen nog een halfuurtje vrij zwemmen met hun zeemeermin staart.

Hoornse Vaart in Alkmaar. Om te kunnen zeemeermin zwemmen hebben kinderen wanneer ze nog geen 10 jaar zijn een A- én B zwemdiploma nodig.

Zwembad Safari in Maarsen. Het standaard verjaardagmenu is € 10,25 en bestaat uit entree tot het zwembad, een cadeautje voor de jarige en een smulbox met friet, een snack en drinken. Het verjaardagsmenu is uit te breiden met een speciaal zeemeermin thema.

Voor meer zeemeermin zwem kinderfeestjes raden we je aan om zelf even te zoeken op Google op zeemeermin zwemmen + plaatsnaam. Zo vind je het snelst een zeemeermin zwemlocatie bij jou in de buurt!

zeemeermin zwemmen kinderfeestje

Zeemeerminnetje prik

Staat zeemeermin zwemmen niet op het programma? Of wil je het zwemmen combineren met andere spelletjes? Het spelletje ezeltje prik is eenvoudig te veranderen in een zeemeermin feestje spelletje. In plaats van een afbeelding met een ezel, print je op A3 of A2 formaat een meermin zonder staart. Plak een punaise op een geknutseld zeemeermin staart. Blinddoek vervolgens de feestvierders om beurten en laat ze de zeemeerminstaart op de juiste plek prikken.

Zeemeermin piñata

De spelletjes middag sluit je af met een meerminnen piñata. Blinddoek de kinderen weer één voor één en laat ze om beurten een minuut tegen de mermaid piñata slaan. Je kunt een mooie zeemeerminpiñata kopen op bol.com.

Wil je liever zelf knutselen en een piñata maken? No problem! Benodigdheden hiervoor zijn een doos of ballon, wcrolletjes, oude kranten, wc-papier, crêpepapier, behanglijm en wat verf. Met de wc-rolletjes, ballonnen en dozen maak je de vorm van de mermaid piñata. Bekleed vervolgens de vorm met kranten en behanglijm tot alles goed aan elkaar is verbonden. Eindig met een paar lagen wit wc-papier. Laat dan de behanglijm drogen en verf de piñata in de gewenste kleuren. Zodra je mermaid piñata af is, kun je hier aan de bovenkant een gat in maken. Vul de piñata met confetti en snoepjes en laat de winnaar de uit de piñata gevallen snoepjes verdelen.

Meer zeemeermin kinderfeestjes inspiratie?

Zoals je ziet kom je met wat creativiteit een heel eind voor het organiseren van een zeemeermin feestje voor je zoon of dochter. Heb je zelf nog creatieve tips? Laat het ons weten!