wie is de mol logo - kinderfeestje blog

Zitten jullie altijd met het hele gezin vol spanning voor de tv tijdens Wie is de Mol? Hebben jullie een eigen mollenboekje en kijken jullie de aflevering én Moltalk stiekem ook wel eens terug? Dan is een Wie is de Mol kinderfeestje geweldig om te organiseren voor je zoon of dochter. Als ouder of verzorger zul je tijdens de organisatie en het kinderfeestje veel plezier aan beleven, maar het is zéker ook een spannend en onvergetelijk kinderfeestje voor je zoon of dochter. Zijn jullie er klaar voor om tijdens het Wie is de Mol kinderfeestje antwoord te vinden op die ene grote vraag: Wie is de Mol? 

Zo organiseer je een Wie is de Mol kinderfeestje

Hoewel we moeten toegeven dat niets kan tippen aan de echte, spannende Wie is de Mol spellen; komt het spelen van spannende spellen tijdens een Wie is de Mol kinderfeestje aardig in de buurt. Gewoon even je best doen als ouder of verzorger om wat originele spellen te verzinnen en uit te werken. Om je een handje te helpen bij het zoeken van inspiratie voor het organiseren van een Wie is de Mol kinderfeestje met bijbehorende Wie is de Mol spellen, uitnodigingen en aankleding. Hebben we wat Wie is de Mol kinderfeestjes ideeën op een rijtje gezet. 

Tip: kom alvast in de stemming voor het feestje met een van de Wie is de Mol bordspelletjes!

1. Wie is de Mol kinderfeest uitnodiging

Het opbouwen van de spanning voor het Wie is de Mol feestje begint al een paar weken voordat het kinderfeestje plaatsvindt met passende Wie is de Mol uitnodigingen. Nodig minimaal 4 en maximaal 10 kinderen uit op het feestje.

Hier een klein stappenplan voor het maken van een Wie is de Mol uitnodiging: 

 1. Koop voor de uitnodiging A4´tjes in de kleur van perkament met een bijpassende envelop. Ga vervolgens langs de HEMA (of shop alles in de webshop van HEMA) voor een alfabet stempelset en een groen stempelkussen, en print het Wie is de Mol logo uit op gekleurd papier. Je hebt voor elke uitnodiging 2 logo’s nodig. 
 2. Schrijf vervolgens je boodschap voor het Wie is de Mol kinderfeestje met de stempel letters op het perkament gekleurd papier. Op de voorkant van de envelop kun je de naam van de genodigde stempelen. 
 3. Knip de geprinte logo’s uit en plak er een op de brief en eentje op de achterkant van de envelop om deze te verzegelen.

Je uitnodiging is nu klaar. Om de uitnodiging spannender te maken kun je wat randjes van de brief wegbranden. Ook is het leuk om elk kind een klein groen Molboekje te geven samen met de uitnodiging. Neem hiervoor eens een kijkje bij de Action, daar vind je altijd wel een notitieboekje voor een kleine prijs. 

2. Kies een Mol

We zouden het bijna vergeten, maar één van de belangrijkste elementen op het feest is dat er een Mol aanwezig is. Deze persoon moet dit van te voren weten, zodat hij ernaar kan handelen. Overleg samen met de jarige wat hij of zij wilt. Wilt hij of zij zelf de Mol zijn, dan kan dat natuurlijk gewoon! Ook kun je eens vragen welk vriendje of vriendinnetje volgens jouw kind een goede mol zou kunnen zijn. Als je kind zelf ook de Mol wilt ontdekken, raden we aan zelf, op basis van verhalen van je kind, een Mol uit te kiezen. Of maak volledig random een keuze, door alle namen van de kinderen in een potje te stoppen en één naam eruit te grabbelen. Je kunt dit kind een paar dagen voor het feestje bellen met de vraag of hij of zij de Mol wilt zijn. Leg dan meteen het spel goed uit en wat de verwachtingen zijn als je de Mol bent. 

wie is de mol kinderfeestje

3. Wie is de Mol aankleding

Nu iedereen is genodigd, er een Mol is gekozen en het feestje steeds dichterbij komt, wordt het tijd om na te denken over de aankleding van het Wie is de Mol kinderfeestje. Dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Hier wat aankleding ideeën: 

 • Groene en zwarte ballonnen en slingers – Makkelijk, maar je creëert snel het groene Wie is de Mol sfeertje in huis. Print wat Wie is de Mol logo’s uit om de versiering een extra Mol vleugje mee te geven. 
 • Scorebord – Hang een groot whitebord of prikbord op waar je alle kandidaten op plakt of prikt. Ook kun je hier al kort de opdrachten op schrijven en bijhouden hoeveel geld er in de pot zit. 
 • Molgeld – Voor het echte Wie is de Mol gevoel is Molgeld een must. Nepgeld kun je heel eenvoudig online bestellen of gewoon zelf printen. Plak hier weer Wie is de Mol logo’s op. 
 • Jokers – Ook jokers zijn onmisbaar op een Wie is de Mol feestje. Deze maak je gewoon zelf van karton. Teken met een glas rondjes op het karton, knip deze rondjes uit en schrijf er met een zwarte stift De Mol op. Probeer deze letters er in Wie is de Mol stijl op te schrijven voor een zo echt mogelijke joker. Geen zin om te knutselen? Hier koop je online Wie is de Mol jokers.
 • Verdenkingformulieren – Maak voor elk kind een verdenkingformulier. Op dit formulier kunnen ze invullen wie ze na elk spel verdenken. Pas na alle spellen zal de grote Wie is de Mol test plaatsvinden. Dan moet elk kind zijn of haar Mol invullen aan de hand van 20 vragen. Ook de tussentijdse verdenkingen kun je vervolgens als punten in de finaletest meetellen. Ook heeft het kind zo een goed overzicht van zijn vorige verdenkingen. Gebruik voor dit formulier een stevig A6 papier waarop je, in de breedte van het papier, alle namen van de feestvierders onder elkaar schrijft. Schrijf vervolgens elk spel in een kolom bovenaan het papier en maak er een tabel van.
 • Wie is de Mol trofee. Maak van een oude trofee of wedstrijdbeker een speciale Wie is de Mol trofee voor de winnaar. Heb je zelf geen oude trofee? Struin dan eens Marktplaats af. Gegarandeerd succes! 

4. De spelregels

Zijn alle cadeautjes uitgepakt en heeft elk kind een lekker stukje taart gegeten? Laat het spel dan maar starten! Hiervoor zijn spannende Wie is de Mol spellen en opdrachten nodig. Zorg dat je de aandacht van alle kinderen hebt en stel jezelf voor als de presentator van Wie is de Mol. Leg vervolgens de spelregels kort uit: 

 • Werk samen om opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren en geld te verdienen voor de pot. 
 • Eén van jullie, de deelnemers, is een bedrieger; de Mol. Deze Mol gaat er in het geheim voor zorgen dat opdrachten mislukken er juist zo min mogelijk geld in de pot zal komen. 
 • In totaal spelen we 5 rondes. Elke ronde is een spel of opdracht. Hierna moet iedereen zijn verdenkingen invullen op het verdekingformulier. Iedereen heeft een eigen formulier; zorg dat iemand anders dit formulier niet te zijn krijgt!
 • Jullie kunnen aantekeningen maken in jullie Mollenboekje voor, tijdens en na de opdrachten. Verzamel zo veel mogelijk opvallende informatie van je medespelers. Dit kan in je voordeel werken bij het invullen van de finaletest.
 • Tijdens opdrachten kunnen jullie jokers verdienen. Tijdens de finaletest kun je deze jokers inzetten. Voor elke joker die je inzet, wordt een fout beantwoorde vraag uit de test, toch goed geteld. 
 • De finaletest vindt plaats na de 5 opdrachten. Deze test bestaat uit 20 vragen over de Mol. Uiteindelijk wint één van jullie het spel en wordt er één Mol onthult.
 • De winnaar van het spel krijgt het geld uit de pot en de Wie is de Mol trofee mee naar huis.

5. Wie is de Mol spellen

Zijn de regels duidelijk? Dan kan het eerste spel beginnen. Na elk spel kunnen de kinderen hun verdenkingformulier invullen. Geef iedereen ook tijd om in het Molboekje te schrijven en wat te smoezen met elkaar. Zo kunnen er, net als in het echte Wie is de Mol spel, bondjes worden gevormd. Deze bondjes en samenzweringen maken het Wie is de Mol kinderfeestje éxtra spannend!

#1 Wie is de Mol spel: seinen en vertalen 

Deel voor dit spel de groep op in twee groepen. Zorg dat de twee groepen op afstand van elkaar staan. Plaats de groepen zo ver uit elkaar dat ze elkaar niet kunnen verstaan, maar wel nog kunnen zien. Eén groep is de seingroep, de andere groep is de vertaalgroep. Geef de seingroep een stapeltje met A4’tjes en een een stift en laat ze een zin van 5 woorden of 5 losse woorden bedenken. Geef de kinderen totaal 10 minuten om de hele zin of de woorden te raden. Elke letter moet op één A4’tje worden geschreven. 

Willen beide groepen de seingroep of vertaalgroep zijn? Dan kun je ook beide groepen twee woorden laten opschrijven. Geef elke groep hier 5 minuten voor. 

Geef de kandidaten voor elk woord dat ze goed raden een bepaald bedrag aan Molgeld. 

#2 Wie is de Mol spel: geheimtaal

Vertaal een zin (bijv. “Weten jullie al wie de Mol is?”) in geheimtaal (bijv. A = 1, B = 11, C = 2, D = 21, E = 22, F = 3, G = 31 etc.) en verstop overal in huis briefjes met een letter nummer + de plek van de letter (bijv. 1, 1 = Eerste letter is een A). Geef de kinderen 15 minuten om alle briefjes te vinden en erachter te komen welke zin er in geheimtaal staat geschreven. Bij sommige briefjes kun je een joker of wat Molgeld verstoppen. Alleen als de hele zin goed is vertaald, krijgen de kandidaten Molgeld. 


#3 Wie is de Mol spel: telefoonnummer puzzel

Maak 3 puzzels waarbij elke puzzel cijfers van jouw telefoonnummer zijn. Deze puzzels kun je zelf maken door cijfers uit te printen, op karton te plakken en in stukjes te knippen. Gooi alle 3 de puzzels door elkaar en schrijf op de achterkant het nummer van de puzzel (of maak het extra moeilijk door dit niet te doen). Verdeel de groep in drieën en laat elk groepje één puzzel oplossen. Geef alle groepjes 5 minuten de tijd (of langer als de puzzel moeilijk is) en laat ze het telefoonnummer bellen. Gaat je telefoon over binnen de afgesproken tijd? Dan winnen de kandidaten Molgeld voor de pot.

#4 Wie is de Mol spel: laseropdracht maar dan anders

Maak in huis of in de tuin (of in een park of speeltuin in de buurt) een parcours. Zet het parcours af met lint, zodat duidelijk is hoe iedereen moet lopen. Je kunt het parcours zo moeilijk mogelijk maken, maar zorg ervoor dat het mogelijk blijft om te betreden met een blinddoek. Laat de kandidaten zelf een partner zoeken waarmee ze het parcours willen afleggen. Blinddoek één voor één de kinderen en laat ze, samen met hun partner, het parcours afleggen. Onderweg kun je steeds voor elke kandidaat wat Molgeld en een joker neerleggen. Span hier en daar een lint waar de kandidaten overheen moeten stappen of onderdoor moeten klimmen. Raken ze dit lint aan? Dan zijn ze af en hebben ze geen Molgeld binnengehaald. 

#5 Wie is de Mol spel: etherdiscipline

Een spel Wie is de Mol is niet compleet zonder portofoons en etherdiscipline. Voor dit spel heb je daarom walkie talkies nodig. Deze kun je voor minder dan een tientje kopen bij een speelgoedwinkel of huren. Deel het feestje op in twee groepen (of laat de kinderen zelf de groepen maken) en plaats elke groep in een aparte kamer zodat ze elkaar niet kunnen horen en zien. Geef beide groepen een portofoon en een emmer met lego of duplo blokken. Geef beide groepen voordat je het spel start de tijd om kort te overleggen. Hoe gaan ze om met de portofoons en hoe zorgen ze ervoor dat alles zo duidelijk mogelijk wordt gecommuniceerd. Vervolgens krijgt groep één de taak om een lego of duplo bouwwerk te maken met +/- 20 blokjes. Deze groep moet ervoor zorgen dat groep twee precies hetzelfde bouwwerk maakt. Lukt dit? Dan verdienen de groepen Molgeld. 

Heb je geen portofoons? Geen probleem. Dit spel kun je ook spelen met twee gewone telefoons. Zorg dan dat het ene groepje het andere groepje belt als de tijd ingaat.

#6 Wie is de Mol spel: do you dare?

Geef de groep een lijst met kleine opdrachten. Voor elke uitgevoerde opdracht krijgen ze Molgeld. Je kunt de kandidaten voor dit spel ruim de tijd geven. Geef ze hier bijvoorbeeld een half uur voor, zodat ze zoveel mogelijk opdrachten kunnen afstrepen. Opdrachten die je op de lijst kunt zetten zijn o.a.:

 • Maak één foto met 5 rode dingen
 • Maak een foto van iets nats
 • Maak een foto van iets wat van vorm kan veranderen
 • Loop naar een onbekend iemand en zeg “ik hou van je”
 • Alle kandidaten moeten één sok van een medekandidaat aantrekken
 • Teken een tatoeage met stift op de bil van een medekandidaat
 • Spring 50 x achter elkaar
 • Doe de radslag
 • Neem een medekandidaat op de rug en loop 10 meter
 • Maak een selfie met één andere kandidaat en 3 bomen
 • Maak een selfie met twee andere kandidaten op de wc
 • Zing lang zal ze/hij leven uit volle borst met 3 mede-kandidaten
 • Blaas een ballon tot ie knapt
 • Eet een beschuitje en fluit hierna
 • Vul een emmer met koud water en gooi die over je hoofd
 • Maak een medekandidaat op
 • Verzin met een rap van minimaal 6 zinnen
 • Geef iemand een kus op het voorhoofd
 • Eet een partje citroen op
 • Doe 10 push ups
 • Maak en yel over de jarige
 • Teken met krijt een hinkelpad en zorg dat alle kandidaten hier overheen hinkelen
 • Maak met 3 kandidaten een modellen foto
 • Zeg 10 minuten lang niets
 • Ruil van kleding met een medekandidaat
 • Vlecht een medekandidaat

#7 Wie is de Mol spel: bordspel

Wist je dat er tegenwoordig echte Wie is de Mol bordspellen verkrijgbaar zijn? Dit kan een leuk cadeautjes zijn aan de jarige of koop het spel om te spelen op het Wie is de Mol feestje. Met dit super spannende bordspel zijn alle kids gegarandeerd de hele middag zoet.

wie is de mol bordspel
Het Wie is de Mol bordspel is verkrijgbaar op bol.com

Meer ideeën voor een Wie is de Mol kinderfeestje?

Zoals je ziet kun je heel eenvoudig zelf een Wie is de Mol feestje voor je zoon of dochter organiseren. Heb je zelf nog leuke ideeën, aanvullingen of tips? Laat het dan vooral weten!