tiktok kinderfeestje

De social media trend van dit moment is TikTok. Is jouw zoon of dochter ook helemaal weg van de TikTok challenges en dansjes én binnenkort jarig? Dan is een TikTok kinderfeestje een uitstekende keuze komende verjaardag. Lekker swingen en playbacken op de nieuwste TikTok hitjes samen met vriendjes en vriendinnetjes.

TikTok feestje organiseren? 

Een TikTok feestje organiseer je super makkelijk helemaal zelf. Dit kan gewoon lekker binnen of, als de zon schijnt, in de tuin of een speeltuintje in de buurt. We zetten wat TikTok feestideeën op een rijtje, zodat jouw TikTok feestje swingend (en) onvergetelijk wordt.

Tip: wil je het jezelf makkelijk maken? Bekijk hier het aanbod met kant-en-klare TikTok versierpakketten voor het kinderfeestje.

tiktok versierpakket
48-delig TikTok versierpakket verkrijgbaar bij bol.com

TikTok: een super korte uitleg! 

Voordat we je inspireren met tips en ideeën voor een TikTok kinderfeestje leggen we kort uit wat TikTok is, hoe het werkt en waar je op moet letten bij jonge kinderen zodat alles zo veilig mogelijk blijft. 

Wat is TikTok en hoe werkt het? 

TikTok is een gratis app waar, vooral jongeren, korte, creatieve filmpjes maken en online delen met vrienden, bekenden en minder bekenden TikTokkers. De video’s hebben een lengte van 15 tot 160 seconden en kunnen heel makkelijk door de kinderen (mits ze ervaring hebben met de app) zelf bewerkt worden. 

Waar moet ik op letten voor mijn kinderen?

TikTik is officieel te gebruiken vanaf 13 jaar. Voer je bij installatie van de app een jongere leeftijd in, dan word je geweigerd. Er zitten heel wat gebruikers op het platform die jonger zijn en hun leeftijd niet eerlijk hebben ingevuld. Gelukkig zijn er naast het account op privé zetten nog meer tips om specifiek de allerjongste gebruikers nog enigszins te beschermen. Dit kan door o.a.

  • Samen één account te nemen met je kind
  • De app-tijd te beperken (Instelligen > Digitaal welzijn > Tijdbeheer en vervolgens een tijdslimiet selecteren)
  • Een filter inschakelen (Digitaal welzijn > Beperkte modus > Beperkte modus inschakelen). 

TikTok kinderfeestje zonder app

Wil je wél een TikTok feestje organiseren, maar geen gebruik maken van de app? Dat kan natuurlijk gewoon! Het opnemen van dansjes, liedjes en challenges kun je nog steeds opnemen met je telefoon en vervolgens (i.p.v. op de app) delen via e-mail of Whatsapp.

TikTok kinderfeestjes uitnodiging

En dit uitnodigen voor het TikTok kinderfeestje doen we natuurlijk met een leuke video! Bedenk met je zoon of dochter een leuk dansje wat ze kunnen opnemen en naar hun vrienden kunnen sturen als uitnodiging voor het feestje. Vertel in het filmpje kort de datum, tijd en thema van het feestje (of hang deze informatie op de achtergrond). Na het opnemen van het filmpje kun je deze naar de andere kinderen of ouders sturen via Whatsapp, e-mail of door ze een briefje te geven met de link naar de video (plaats deze dan op Youtube of Vimeo) Voilá, je TikTok uitnodiging is af!

Heb je geen tijd voor het knutselen van een TikTok uitnodiging? Laat dan een setje kant-en-klare TikTok uitnodigingen bezorgen. Super handig én je hebt nog steeds een mooie uitnodiging passend bij het thema!

TikTok feestje aankleding

Met een passende binnenkomer maak je de start van het TikTok kinderfeestje onvergetelijk. Dit doe je door een een TikTok fotobooth neer te zetten en bij binnenkomst elk kind op de foto te zetten als een echte beroemdheid. Voor de fotobooth heb je nodig: 

  • Een groot stuk papier, effen behang of karton
  • Verf in een TikTok kleur naar keuze (blauw, roze of zwart)
  • Uitgeprinte TikTok logo’s, gekochte TikTok stickers of een zwarte stift (kies dan niet voor zwarte verf) om de TikTok logo’s er zelf op te tekenen. 

Verf de stukken papier, behang of karton en laat deze drogen. Plak ze vervolgens aan elkaar en teken er TikTok logo’s op of plak de logo’s erop met lijm. Hang daarna de stukken papier tegen een muur. Heb je roomdividors in huis? Perfect, plaats deze aan beide kanten (of hang doeken of lakens aan beide kanten) en je TikTok fotobooth is geboren! 

Tip: deze fotobooth kan ook gebruikt worden voor het opnemen van filmpjes tijdens het feestje.

Denk verder aan het ophangen van roze, zwarte en blauw ballonnen en slingers, bekers en bordjes in de TikTok kleuren en cupcakes met het TikTok logo. Bol.com heeft tegenwoordig een assortiment met TikTok verjaardagsversiering, uitnodigingen, stickers (waar je o.a. TikTok drinkbekers, uitdeelzakjes en vlaggetjes kunt maken) en videosets speciaal voor TikTok kinderfeestjes. Super handig!

Pakket TikTok feestballonnen – verkrijgbaar op bol.com
50 TikTok stickers – verkrijgbaar bij bol.com

TikTok kinderfeestjes spellen

Maak een lijst met TikTok To Do’s en opdrachten die de kinderen alleen, met z’n tweeën of met alle feestvierders moeten uitvoeren. Hiermee zullen ze wel even zoet zijn! Aan het eind van het feestje kun je door een telefoon te casten naar de TV alle opgenomen filmpjes nog eens terugkijken. Succes en plezier gegarandeerd! 

Start een danstrend! 

Laat de feestvierders samen een liedje uitkiezen en een kort dansje bedenken die iedereen makkelijk kan leren. Vervolgens mag iedereen om beurten het dansje doen terwijl iemand anders dit opneemt. Daarna kunnen de dansjes worden geupload naar TikTok met een hashtag naar keuze en eventueel andere klasgenoten worden uitgedaagd om ook dit dansje te doen.

Creëer een nieuwe uitdaging

Yes, we gaan aan de slag met het maken van een nieuwe verjaardagschallenge! Bedenk samen een naam voor je challenge. Dit kan zijn: “Verjaardagsuitdaging” of iets als “SUPER-COOLE-BIRTHDAY-CHALLENGE”. Ben lekker creatief met het bedenken van een naam! Denk vervolgens aan een simpele opzet (zoals de Wipe It Down Challenge) die gemakkelijk kan worden nagebootst zodat zoveel mogelijk kinderen op het feestje dit na kunnen doen (door bijv. een gek hoedje op te zetten of de kleren van iemand anders aan te trekken). Je kunt zelfs de draak steken met actuele trends, zoals de taarten in de vorm van alledaagse voorwerpen. Neem een ​​echte cake en snij deze in met je vork. De soundtrack? Makkelijk: “Cake” door Melanie Martinez.

Of laat de kinderen zelf challenges bedenken voor elkaar. Film de challenge vervolgens en kijk deze aan het eind van het feestje allemaal achter elkaar terug.

Samen een duet zingen

Met de duetfunctie van TikTok kun je een vriend kiezen om mee te duetten. Je kunt liedjes zingen, films met lipsynchronisatie of beroemdheden zingen, of samen een uitdaging uitproberen. Maak groepjes en laat de kinderen met z’n tweeën een duet opnemen. Geen TikTok gebruiken? Zoek op YouTube de karaoke versie van het liedje naar keuze en sing mee terwijl je alles opneemt met je telefoon.

Meer ideeën voor een TikTok kinderfeestje?

Zoals je ziet kun je heel eenvoudig zelf een TikTok feestje organiseren. Heb je nog leuke ideeën, aanvullingen of tips? Laat het dan weten in de reacties!