super mario kinderfeestje

Super Mario kinderfeestje organiseren

Op zoek naar leuke Super Mario verjaardagsfeestjes ideeën? Dit artikel bevat Super Mario kinderfeestjes tips voor kinderen van alle leeftijden. Are you ready? Heeeeeere we goo!

Bespaar tijd én creëer snel een avontuurlijk Super Mario sfeertje in huis door themaversiering en uitnodigingen voor het Super Mario kinderfeestje online te bestellen.

Super Mario versierpakketten

Nóg makkelijker dan het zelf samenstellen van de Super Mario kinderfeestjes versiering en het bestellen van uitnodigingen is het bestellen van een Super Mario versierpakket. Met een versierpakket heb je meteen alles in huis om het Super Mario feest leuk aan te kleden. Zie hier twee handige versierpakketten:

48-delig versierpakket Super Mario – verkrijgbaar bij bol.com
44-delig Super Mario Bros versierpakketincl. uitnodigingen – verkrijgbaar bij bol.com

Feestuitnodiging Super Mario

Een spannend en avontuurlijk Super Mario feestje begint met het versturen van een bijpassende uitnodiging. Hiervoor hebben we een aantal ideeën op een rijtje gezet:

  • Laat de uitnodigingen eruit zien als bakstenen blokken aan de buitenkant en schrijf aan de binnenkant de feestinformatie en voeg een gouden chocolademunt bij.
  • Gele kaarten met een wit vraagteken op de voorkant die op de blokjes in het spel te lijken. Voeg een ster of gele confetti toe aan de uitnodigingen.
  • Koop kant-en-klare Super Mario uitnodigingen. Lekker makkelijk en ook super leuk! Hier een voorbeeldje:
8 Super Mario uitnodigingen – verkrijgbaar bij bol.com

Super Mario verjaardagsspelletjes

1. Super Mario hindernisbaan

Maak een te gekke hindernisbaan waar de feestgangers doorheen kunnen racen. Dit spel kan worden gespeeld in teams in estafette stijl of individueel met een stopwatch.

Maak doolhoven met grote dozen waar de spelers omheen en doorheen moeten. Versier de dozen eventueel met baksteeninpakpapier. Bind een aantal grote papieren gouden munten aan een boom (of een andere hoge plek) met een losbreekkoord en plaats er een kleine trampoline onder zodat ze moeten springen en zoveel mogelijk munten moeten pakken. (Maak veel van deze munten, want voor elke nieuwe speler moet je de munten opnieuw ophangen). Een andere optie is het verstoppen van deze Super Mario gouden munten in de hindernisbaan (bijvoorbeeld achter een doos, onder een emmer of onder een zeil).

super mario kinderfeestje parcours estafette

Je kunt de estafette indelen zoals je zelf wilt. Maak bijvoorbeeld gebruik van speeltunnels, grote planken en kleine zwembaden (waar ze overheen moeten springen). Denk ook aan het toevoegen van een hinkelpad, zakspringen of tijgeren onder een zeil of net. Je kunt het doolhof laten eindigen bij de boom met muntjes of de kinderen de boom halverwege laten passeren. Zet aan het eind van het parcours een grote doos met een afbeelding van Bowser erop. Knip verschillende ronde gaten in de doos van Bowser. Leg drie ballen klaar die ze in de Bowser-doos moeten gooien. Als ze Bowser met drie ballen hebben geraakt mogen ze verder. Achter Bowser staat een Peach-poppetje (deze kun je zelf knutselen door een kleurplaat van Peach groot uit te printen en op een stuk stevig karton te plakken) die ze moeten redden en terugbrengen door het doolhof.

super mario kinderfeestje parcours

2. Yoshi’s Ei Race

Teams moeten een ei op een lepel dragen zonder het te laten vallen. Dit kan een echt ei zijn of een plastic ei of balletje. Laat ze eruit zien als Yoshi’s eieren door ze te beschilderen of door er gewoon met een groene watervaste stift stippen te tekenen op de witte balletjes. Deze race kan individueel of in teams gespeeld worden.

Verdeel de feestgangers in teams en geef elk team een Yoshi ei en een houten lepel. De teams moeten het ei op de lepel één voor één van hun startpunt naar het eindpunt door de ruimte dragen en dan terug naar hun team. Dan geven ze de lepel en het Yoshi ei aan de volgende speler in de rij en het proces wordt herhaald. Het eerste team met al zijn leden dat de estafette heeft voltooid, wint. Als het ei valt, moet de persoon terug naar de startlijn en opnieuw beginnen. Het winnende team wint een aantal Super Mario gouden munten.

super mario kinderfeestje yoshi ei race

3. Gouden munten schattenjacht spel

Knip voor het verjaardagsfeestje “munten” van 5 cm uit geel papier of karton of koop deze gouden nepmunten. Verstop ze over het hele feestterrein. Laat de feestgangers proberen alle gouden munten te vinden. Als ze allemaal gevonden zijn kunnen ze ze inruilen voor chocolade munten of ze kunnen prijzen uitdelen die een bepaald aantal munten waard zijn.

4. Mario snor prikken

Kies een van deze Super Mario kleurplaten en verwijder de snor van Mario dit kan in Photoshop of Paint). Print daarna de kleurplaat uit op minimaal A3 formaat. Lukt het je niet om de snor te verwijderen op de kleurplaat? Trek dan de uitgeprinte kleurplaat van Mario over zonder de snor. De kleurplaat kun je tijdens het feestje gebruiken om door de kinderen te laten inkleuren. Knip vervolgens uit stevig zwart papier net zoveel snorren als genodigden voor het feestje. Plak op elke snor dubbelzijdige tape. Laat de kinderen één voor een met een blinddoek de snor van Mario op de goede plek plakken. De winnaar van de snor prik game krijgt een aantal gouden munten.

5. Mario Piñata

Een makkelijk en leuk Super Mario spelletje is het slaan tegen een Mario piñata. Deze maak je zelf met karton en gekleurd crêpe papier). Vul de piñata met snoepjes en gouden munten. Laat de kinderen om beurten tegen de piñata slaan. De winnaar mag de munten houden en de snoepjes verdelen onder de andere kinderen.

Aan alles komt een einde…

Zo ook aan het Super Mario kinderfeestje. Om de kinderen niet met lege handen naar huis te laten gaan. Is het uitdelen van deze Super Mario medailles een leuke afsluiter. Roep de kinderen één voor één op het podium en tel de gouden munten. Geef ze als beloning een mooie Super Mario medaille. Daarnaast vind je hier leuke Super Mario traktatie zakjes gevuld met Super Mario uitdeelspeelgoed. Voeg nog een aantal snoepjes toe en je kinderfeestjes bedankje is klaar!

Meer Super Mario kinderfeestjes tips?

Zoals je ziet kom je met wat creativiteit een heel eind voor het organiseren van een Mario verjaardagsfeest voor je zoon of dochter. Heb je zelf nog creatieve tips? Laat het ons weten!