sportief sportfeestje

Houd je zoon of dochter van sport? Dan is een sportfeestje of sportparty een leuk thema voor het kinderfeestje. De kids kunnen zich helemaal uitleven tijdens het feestje en aan het eind krijgt iedereen een medaille. Meedoen is tenslotte belangrijker dan winnen! 

Sportfeest ideeën

Van bijpassende sportman en -vrouw hapjes en originele wedstrijdjes tot originele aankleding voor een échte sportparty; dit artikel staat boordevol tips en inspiratie voor een super geslaagd sportfeestje. Ready, set, go! 

1. Een nr. 1 uitnodiging

Een goed thema feestje begint bij een creatieve uitnodiging. Zo maak je alle vriendjes en vriendinnetjes alvast enthousiast voor het kinderfeestje. Maak voor een kinderfeestje met een sportief thema een medaille als uitnodiging. Met goudpapier of stevig tekenpapier en  een stuk touw of een lint, knutsel je deze medaille eenvoudig zelf of samen met je zoon of dochter. 

2. Aankleding van het sportfeestje

Hang een bord met als opschrift: “Welkom in de sportclub/Olympische Spelen/Nederlandse Kampioenschappen etc.” op de deur waar de kinderen door naar binnen komen. Verder kun je van te voren allerlei borden maken om te gebruiken bij de spelletjes zoals: “Start”, “Finish” en het logo van de sportclub, Olympische Spelen of Nederlandse Kampioenschappen. 

Een andere leuke aankleding is het bouwen van een een echt podium in huis of in de tuin. Dit doe je met wijnkistjes. Zorg dat je de wijnkistjes stevig aan elkaar en de ondergrond vastmaakt, zodat de kinderen zichzelf niet bezeren. Plak op de voorkant van de kistjes de cijfers 1, 2 en 3. Wie is straks de winnaar van alle spellen en mag plaatsnemen op de eerste plaats? 

3. Voor iedereen een gouden plak!

Bak medailles met de voorletters van de genodigde van het feestje of de nummers 1,2 en 3. maak in elke medaille een gaatje bovenaan voor het touwtje, voordat het deeg de oven in gaat. Bak de medailles in de oven, laat ze afkoelen en schilder en vernis vervolgens de medailles. Deze kun je tijdens het feestje uitdelen aan de winnaars van de wedstrijden of aan alle kinderen aan het eind van de sportparty als souvenir.

Tip: bak medaille koekjes i.p.v. medailles die je schildert en vernist zodat de kids deze lekker kunnen oppeuzelen.

4. Sportman/vrouw hapjes

Echte sportmannen en vrouwen zijn vaak bezig met gezonde en voedzame maaltijden. Maak daarom als lekkernij wat gezonde hapjes en drankjes. Voorbeelden van gezonde én lekkere hapjes zijn: komkommer gevuld met humus, wraps met gerookte kip, bakjes met diverse soorten fruit of snoeptomaatjes. Een lekker drankje hierbij is een milkshake met fruit en melk. 

5. Let the games begin! 

Bedenk met je zoon of dochter wat leuke sporten zijn om tijdens het feestje te beoefenen. Wat zijn de favoriete sporten van jouw eigen zoon of dochter? En wat vinden zijn of haar vriendjes leuk om te doen? Deze sporten mogen zeker niet ontbreken op het sportfeestje. Naast het beoefenen van deze sporten (bijv. door een potje te voetballen of badmintonnen), is het organiseren van een competitie erg leuk.

Kies hiervoor een paar sporten uit die leuk en makkelijk als competitie te organiseren zijn, denk aan ping-pong, badminton, jeu-de-boules, hardlopen en verspringen. Maak een schema waarin je de sporten en spelers rouleert. Tijdens het feestje noteer je de uitslagen voor iedere sport en persoon op het scorebord. Per sport kun je vervolgens een finale houden en een prijsuitreiking. 

Ook kun je de kinderen een ballenparcours laten afleggen: 

  1. Dribbel met een bal tussen lege flessen.
  2. Wip zover mogelijk naar voren met een bal tussen de knieën.
  3. Loop zo ver mogelijk met een bal op je vinger of op je neus. 
  4. Duw een bal kruipend voort met je hoofd. 
  5. Loop met een lepel in je mond waarin een ping-pongballetje ligt naar de eindstreep.

Laat de kinderen het parcours afleggen tegen elkaar of tegen de klok. 

6. Trainen op externe locatie

Tip: Wil je een sportfeestje buiten de deur organiseren? Huur dan een sporthal voor een middagje of maak een afspraak bij een echte sportschool of atletiekclub!

Heb je toevoegingen of nog meer tips voor een sportief kinderfeestje, dan horen we het graag! Laat een reactie achter onder dit artikel.