prinsessen feestje

Ben je op zoek naar een origineel prinsessen kinderfeestjes voor je zoon of dochter? Een prinsessen feestje wat je makkelijk zelf kunt organiseren? In dit blogbericht nemen we je mee in de koninklijke wereld van prinsen en prinsessen.

Bespaar tijd door themaversiering en uitnodigingen voor het prinsessen kinderfeestje online te bestellen.

Prinsen of prinsessen kinderfeestje organiseren

Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig? Kinderfeestjes Koningin helpt je met het organiseren van een magisch kinderfeestje. Een prinsen of prinsessen kinderfeestje is heel eenvoudig zelf te organiseren. Je organiseert dit kinderfeestje gewoon in je eigen huis, of in de tuin als de weersvoorspellingen het toe laten. Zeker in de zomer raden we aan om de verjaardag gewoon lekker buiten te houden!

We hebben onze beste prins en prinses kinderfeestje ideeƫn aan dit artikel toegevoegd. Laat je inspireren door onze tips en tricks zodat het prinsessen feestje van jouw kind origineel, magisch Ʃn betoverend wordt!

1. Koninklijke prinsessen uitnodiging

Een onvergetelijk en bijzonder prinsessen kinderfeestje begint met het versturen van een koninklijke uitnodiging. Maak voordat je de uitnodiging gaat knutselen een lijstje (in overleg met je zoon of dochter) met genodigden voor het feestje. Omdat dit niet altijd even makkelijk is, hebben we wat tips voor het opstellen van een lijst:

1. Houd de leeftijd van je kind aan voor het aantal genodigden.

2. Laat je kind weten hoeveel vriendjes of vriendinnetjes er uitgenodigd mogen worden voor het prinses kinderfeestje.

3. Kies samen de gasten voor het prinsessen kinderfeestje. Met wie speelt je zoon of dochter regelmatig?

4. Denk bij het opstellen van een lijstje voor het feest ook aan kinderen van de sportclub, de buren of familieleden.

5. Het is nooit fijn om geen uitnodiging te krijgen voor een feestje, zeker niet als je dit wel had verwacht. Doe de uitnodigingen voor het prinses kinderfeestje dus gewoon op de post of breng ze samen langs de huizen.

Prinsessen uitnodiging tips

Heb je geen zin of tijd om te knutselen? Bestel dan gewoon de uitnodigingen voor het prinsessen feestje online. Hier wat voorbeelden voor leuke uitnodigingen:

Zelf een prinsessen uitnodiging maken?

Voor alle knutsel liefhebbers onder ons hebben we wat prinsessen kinderfeestje-uitnodiging-maak-ideeƫn:

1. Disney prinsessen kaartje – Ga op zoek naar een mooie afbeelding van een prinses kleurplaat in Google Images. Sla de prinses kleurplaat op en print de afbeelding in A6 formaat op een A4 papier. Neem daarna voor een extra magisch disney prinsessen tintje een gekleurd papier voor het kaartje, bijvoorbeeld roze, goud of zilver. Voor een stevige uitnodiging raden we aan om zwaarder papier te kiezen (min. 120 gram). Hierdoor zullen er ook minder scheuren en kreukels ontstaan. Vouw daarna het gekleurd papier twee keer (zodat er een kaartje ontstaat). Daarna knip je de prinsessen kleurplaat uit en plak je het papier op de voorkant van de kaart. Voeg tot slot een betoverende tekst toe.

2. Creatieve prinsessen uitnodiging – Wil je meer werk maken van de betoverende uitnodiging voor het prinsessen feestje? Organiseer dan een middag aan de knutseltafel met je zoon of dochter en ga samen aan de slag met het maken van een gouden spiegeltje als uitnodiging. In het spiegeltje zelf schrijf je de tekst van de uitnodiging. Hang een lintje (indien nodig) aan de prinses uitnodiging met de naam van de genodigde en je magische prinses verjaardag uitnodiging is ready!

prinsessen uitnodiging zelfgemaakt spiegeltje

2. Versiering van het prinsessen feestje

Als alle feestbesten op het schoolplein zijn verzameld, is het tijd om naar de feestbestemming van het prinsessen kinderfeestje te vertrekken. Hier aangekomen zorg je met een betoverend en magisch entree voor een origineel start van het prinsessen kinderfeestje. Tover hiervoor de deur waar de kinderen door naar binnenkomen om in kasteelpoort of ophaalbrug.

princess door kinderfeestje prinses

Ook als je minder tijd of knutseltalent hebt kun je de entree leuk aankleden. Koop hiervoor crĆŖpepapier, knip hier linten uit en hang deze boven de deur. Om het plaatje compleet te maken kun je de ruimte na de deur aankleden tot een Ć©cht balzaal met roze en gouden doeken, portretten van koningen en koninginnen, kandelaars en een rode loper. Met een magisch entree is de toon voor jullie magisch prinses kinderfeestje gezet! Let’s get this (prinsessen) party started!

Tijdbesparingstip: maak het jezelf makkelijk en bestel online passende prinsessen kinderfeestjes versiering. Twee handige en relatief goedkope versierpakketten zijn de onderstaande pakketten:

prinsessen kinderfeestje versierpakket bol.com
Versierpakket voor een prinsessenfeestje te koop op bol.com
prinses kinderfeestje versierpakket bol.com
Kinderfeestjes pakket prinses te koop op bol.com

3. Eten en drinken met een magisch tintje

Na de spectaculaire entree via de prinsessen deur in balzaal is het tijd voor wat lekkers en cadeautjes! Dit eten, drinken en cadeautjes uitpakken doen we gewoon aan tafel met een koninklijke traktatie. Laat de kids genieten van een prinsessen cake of taart. Jammie! Naast de magische lekkernij bij aanvang van het prinsessen kinderfeestje kun je een lekker en smakelijk tussendoortje en eventueel een kleinigheidje voor de kids om mee te nemen naar huis maken. Zo kunnen de feestvierders nog even nagenieten van de prinses verjaardag.

Inspiratie nodig voor wat heerlijke traktaties? Hier wat tips op een rijtje voor prinsessen traktaties: Maak (of koop) een cake en bekleed deze cake met roze of goud fondant. Rolfondant koop je op de bakafdeling van je supermarkt. Maak vervolgens met een andere kleur fondant een prinses gezicht op de bovenkant of de zijkant van de cake. Als kers op de betoverende taart maak je een prinsessenkroontje van goudgekleurd karton (of van marsepijn voor de Ć©chte bakpro’s) voor op het hoofd van de prinses. In plaats van een prinsessengezicht kun je ook verschillende decoraties kopen in prinssenthema (bijvoorbeeld dit prinsessenkasteel) en deze op de taart plaatsen. Of wat dacht je van een taart in de vorm van een rond koninklijk kasteel?

prinsessen kasteel taart kinderfeestje

Prinsessen donuts

Smeer minidonuts in met een mengsel van suikerpoeder en water en besprinkel ze vervolgens met hagel met roze en gouden kleuren. Kijk hiervoor weer op de bakafdeling van de supermarkt.

Prinsessen lolly’s

Dompel een aardbei of marshmallow onder in gesmolten chocolade. Wacht tot de chocolade is gestold en maak met gekleurde fondant ogen, een neus en een mond voor disney prinsessengezichtjes. Deze gezichten plak vervolgens met glazuur (poedersuiker en water) op de chocolade. Steek er dan een lollystokje of satƩprikker in en je aardbeien/marshmallow/chocolade/prinsessen lolly is geboren!

Magische cupcakes

Maak kleine cakejes en bekleed ze met roze fondant of maak een botercrĆØme die je met wat frambozensap een lichtroze kleur geeft. Met wat glitters en hartjes van de bakafdeling of een framboosje maak je de prinsessencupcake helemaal af! Tip: met deze prinsessen prikkers creĆ«er je snel en eenvoudig een perfecte prinsessen cupcake!

roze prinsessen taart en prinsessen cupcakes kinderfeestje

4. Prinsessen kinderfeestjes spelletjes

Een prinsessen feestje is pas echt een feest met bijpassende prinsessen spelletjes. Het bedenken van prinses spelletjes is gelukkig helemaal niet zo moeilijk. Bekende simpele en leuke spelletjes kun je eenvoudig omtoveren tot een prinsessen spelletje. Enkele prinsessen ideeƫn hebben we hieronder genoteerd:

Prinsesje prik

Ken je het spelletje ezeltje prik nog? Dit spel is heel eenvoudig te veranderen in een prinsessen kinderfeestje spelletje. We hebben dan alleen geen afbeelding van een ezel nodig, maar een afbeelding van een prinsesgezicht. Print (of teken) de afbeelding op A2 of A3 papier. Plak een punaise op een geknutseld prinsessen kroontje. Dan blinddoek je de kinderen om beurten en mogen ze proberen om het prinsessenkroontje op de haren van de prins te prikken.

Prinsessen piƱata

Sluit de spelletjes middag af met een prinsessen piƱata. Laat de kinderen zich helemaal uitleven en ƩƩn voor ƩƩn een minuut met een blinddoek tegen de disney prinsessen piƱata slaan. Je kunt een mooie prinsessenpiƱata kopen op bol.com.

Heb je tijd en zin om te knutselen? Dan maak je de disney prinsessen piƱata heel eenvoudig zelf. Benodigdheden hiervoor zijn een doos of ballon, wcrolletjes, oude kranten, wc-papier, crĆŖpepapier, behanglijm en wat verf. De dozen, wc-rolletjes en balonnen kun je gebruiken om de juiste vorm piƱata te creĆ«eren. Met de oude kranten en behanglijm zorg je dat de vorm Ć©Ć©n geheel wordt. Je eindigt met het bekleden van de oude kranten met wit wc-papier (hierdoor kun je alles makkelijker in de juiste kleur verven). Laat dan alles drogen en verf je prinsessen piƱata. Als je prinsesjes piƱata af is, maak je aan de bovenkant een gat en vul je de piƱata met confetti en snoepjes. Laat de winnaar de uit de piƱata gevallen snoepjes verdelen over de rest van de kinderen.

Meer prinsessen kinderfeestjes ideeƫn?

Zoals je ziet kun je heel eenvoudig zelf een prinsessen feestje voor je zoon of dochter organiseren. Heb je zelf nog leuke ideeƫn, aanvullingen of tips? Laat het dan vooral weten!