piraten kinderfeestje

Hoera! De verjaardag van je zoon of dochter komt er weer aan! Tijd voor het organiseren van een origineel kinderfeestje! In dit artikel geven we meer tips, inspiratie en informatie over het organiseren van een piraten kinderfeestje. Lees snel verder voor spannende spelletjes ideeën, heerlijke versnaperingen en creatieve uitnodigingen!

Piraten kinderfeestjes ideeën

Ben jij klaar voor een avontuurlijk piraten verjaardagsfeestje? Het organiseren van een piraten feestje doe je heel makkelijk zelf. Het verjaardagsfeestje kun je gewoon thuis organiseren: lekker binnen in de winter of als de zon schijnt in de tuin of een park in de buurt.

We hebben onze beste piraten verjaardagsfeestje ideeën aan dit artikel toegevoegd. Laat je inspireren door onze tips en tricks zodat het piraten feestje van jouw kind origineel, fantastisch én super leuk wordt!

1.Uitnodiging voor een piraten feestje

Een onvergetelijk en spannend piraten feestje begint met het versturen van een unieke uitnodiging. Wie wil je zoon of dochter graag uitnodigen? Stel samen een lijstje met vriendjes en vriendinnetjes op. Omdat dit niet altijd even makkelijk is, hebben we wat tips voor het opstellen van een lijst:

  • Word je kind 5 jaar? Nodig dan 5 vriendjes en vriendinnetjes uit. Oftewel, houd de leeftijd van je zoon of dochter aan bij het opstellen van de gastenlijst.
  • Koppel het aantal kinderen die op het piraten verjaardagsfeestje mogen komen duidelijk terug naar je kind.
  • Kies samen de gasten voor het piraten kinderfeestje. Met wie speelt je zoon of dochter regelmatig?
  • Naast het uitnodigen van kinderen uit de klas, raden we aan om ook eens te kijken naar vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt, het voetbalteam en neefjes en nichtjes waar je kind graag mee speelt.
  • Het is nooit fijn om geen uitnodiging te krijgen voor een feestje, zeker niet als je dit wel had verwacht. Doe de uitnodigingen voor het piraten verjaardagsfeestje dus gewoon op de post of breng ze samen langs de huizen.

Maak de piraten uitnodiging zelf!

Niets is leuker dan samen met je zoon of dochter aan de knutseltafel zitten toch? Voor alle creabea’s onder ons hebben we wat piraten feestje uitnodiging inspiratie:

1. Oude zeerovers verjaardagskaartje – Google naar een spannende piraten kleurplaat en druk de gewenste zeerovers afbeelding af in A6 formaat op een A4tje. Neem daarna voor een extra spannend piraten tintje een gekleurd papier voor het kaartje, bijvoorbeeld zwart, rood of grijs. Je maakt de piraten uitnodiging bestand tegen scheuren en kreukels door iets zwaarder papier te kiezen (minimaal 120 gram). Vouw daarna het gekleurd papier twee keer (zodat er een kaartje ontstaat). Plak de piraten kleurplaat met een lijmstift op de uitnodiging en voeg een unieke uitnodiging tekst toe.

2. Super spannende uitnodiging – Vind je een gewoon kaartje te simpel en wil je graag een leuke uitnodiging voor het piraten verjaardagsfeestje? Plan dan een knutselmiddag met je zoon of dochter en ga aan de slag met het knutselen van een piratenschip, zeerovers vlag of schatkaart. Voeg daarna (als je de uitnodiging tekst nergens op kunt schrijven) nog een lintje met een kaartje toe aan je uitnodiging aan en voilá je spannende piraten verjaardagsfeestje uitnodiging is klaar!

Of bestel een leuke piraten uitnodiging