piraten kinderfeestje

Hoera! De verjaardag van je zoon of dochter komt er weer aan! Tijd voor het organiseren van een origineel kinderfeestje! In dit artikel geven we meer tips, inspiratie en informatie over het organiseren van een piraten kinderfeestje. Lees snel verder voor spannende spelletjes ideeën, heerlijke versnaperingen en creatieve uitnodigingen!

Piraten kinderfeestjes ideeën

Ben jij klaar voor een avontuurlijk piraten verjaardagsfeestje? Het organiseren van een piraten feestje doe je heel makkelijk zelf. Het verjaardagsfeestje kun je gewoon thuis organiseren: lekker binnen in de winter of als de zon schijnt in de tuin of een park in de buurt.

We hebben onze beste piraten verjaardagsfeestje ideeën aan dit artikel toegevoegd. Laat je inspireren door onze tips en tricks zodat het piraten feestje van jouw kind origineel, fantastisch én super leuk wordt!

1.Uitnodiging voor een piraten feestje

Een onvergetelijk en spannend piraten feestje begint met het versturen van een unieke uitnodiging. Wie wil je zoon of dochter graag uitnodigen? Stel samen een lijstje met vriendjes en vriendinnetjes op. Omdat dit niet altijd even makkelijk is, hebben we wat tips voor het opstellen van een lijst:

  • Word je kind 5 jaar? Nodig dan 5 vriendjes en vriendinnetjes uit. Oftewel, houd de leeftijd van je zoon of dochter aan bij het opstellen van de gastenlijst.
  • Koppel het aantal kinderen die op het piraten verjaardagsfeestje mogen komen duidelijk terug naar je kind.
  • Kies samen de gasten voor het piraten kinderfeestje. Met wie speelt je zoon of dochter regelmatig?
  • Naast het uitnodigen van kinderen uit de klas, raden we aan om ook eens te kijken naar vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt, het voetbalteam en neefjes en nichtjes waar je kind graag mee speelt.
  • Het is nooit fijn om geen uitnodiging te krijgen voor een feestje, zeker niet als je dit wel had verwacht. Doe de uitnodigingen voor het piraten verjaardagsfeestje dus gewoon op de post of breng ze samen langs de huizen.

Maak de piraten uitnodiging zelf!

Niets is leuker dan samen met je zoon of dochter aan de knutseltafel zitten toch? Voor alle creabea’s onder ons hebben we wat piraten feestje uitnodiging inspiratie:

1. Oude zeerovers verjaardagskaartje – Google naar een spannende piraten kleurplaat en druk de gewenste zeerovers afbeelding af in A6 formaat op een A4tje. Neem daarna voor een extra spannend piraten tintje een gekleurd papier voor het kaartje, bijvoorbeeld zwart, rood of grijs. Je maakt de piraten uitnodiging bestand tegen scheuren en kreukels door iets zwaarder papier te kiezen (minimaal 120 gram). Vouw daarna het gekleurd papier twee keer (zodat er een kaartje ontstaat). Plak de piraten kleurplaat met een lijmstift op de uitnodiging en voeg een unieke uitnodiging tekst toe.

2. Super spannende uitnodiging – Vind je een gewoon kaartje te simpel en wil je graag een leuke uitnodiging voor het piraten verjaardagsfeestje? Plan dan een knutselmiddag met je zoon of dochter en ga aan de slag met het knutselen van een piratenschip, zeerovers vlag of schatkaart. Voeg daarna (als je de uitnodiging tekst nergens op kunt schrijven) nog een lintje met een kaartje toe aan je uitnodiging aan en voilá je spannende piraten verjaardagsfeestje uitnodiging is klaar!

Of bestel een leuke piraten uitnodiging

Wil je het jezelf makkelijk maken? Dat kan! Bestel dan gewoon een setje piraten uitnodigingen online. Onze favorieten hebben we voor je op een rijtje gezet:

2. Let’s get this (piraten) party started!

De schoolbel gaat! Tijd om alle partyanimals te verzamelen en samen richting het piraten kinderfeestje te vertrekken. Wanneer je de oude zeerovers feestlocatie hebt bereikt, geef je een onvergetelijke start aan het piraten feest met een avontuurlijke en spannende entree.

Tover hiervoor de deur waar de kinderen door naar binnenkomen om in de mond van een gevaarlijke haai of het eindpunt van de schatkaart. Is het omtoveren van de deur tot de mond van een gevaarlijke haai of een het eindpunt van de schatkaart een te grote uitdaging voor jou? Knip dan uit crêpepapier verschillende linten die je boven de deur hangt.

Na het openen van de deur betreden de feestgangers een écht rovershol. Deze ruimte creeër je met grijze en zwarte doeken, zeeroversvlaggen, vissersnetten en een van karton gemaakt schip of schatkist. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Met een avontuurlijke entree krijgt het piraten verjaardagsfeestje direct een kickstart: laat het avontuurlijke piraten kinderfeest maar beginnen!

Piraten versierpakketten: handig & sfeervol!

Tijdbesparingstip: maak het jezelf makkelijk en bestel online passende piraten versiering. Zo kun je snel zelf je versierpakket samenstellen en heb je het huis in super snel tot een rovershol of piratenschip omgetoverd!

Uitgebreid piraten kinderfeestjes versierpakket – verkrijgbaar op bol.com

3. Gruwelijk lekkere piraten hapjes

Na binnenkomst in rovershol verzamelen alle kinderen zich aan tafel voor een lekkernij, een glaasje drinken en kan het uitdelen van cadeautjes beginnen. Een oude zeerovers kinderfeest is niet compleet zonder een heerlijke traktatie. Bijvoorbeeld een gruwelijk cakeje of taart met piraten decoraties. Naast de lekkernij bij aanvang van het piraten kinderfeestje kun je een lekker en smakelijk tussendoortje en eventueel een kleinigheidje voor de kids om mee te nemen naar huis maken. Zo kunnen alle vriendjes en vriendinnetjes nog even nagenieten als het feestje is afgelopen.

Inspiratie voor piraten traktaties

Inspiratie nodig voor wat heerlijke traktaties? Hier wat tips op een rijtje voor piraten traktaties:

Piraten taart

Koop of maak een cake en bekleed deze cake met rood of donker bruin fondant. Voor rolfondant in verschillende kleuren ga je gewoon naar de supermarkt of koop de fondant online. Maak vervolgens met een andere kleur fondant een oude zeerovers gezicht op de bovenkant van de taart. In plaats van een piratengezicht kun je ook verschillende decoraties kopen in piraten thema en deze op de taart plaatsen.

Eetbare kogelgaten

En die kogelgaten maken we heel makkelijk met minidonuts! Smeer de donuts in met een mengsel poedersuiker-water mengsel en besprinkel ze vervolgens met donkere hagel.

Alle piraten op een stokje!

Dompel een marshmallow of aardbei onder in gesmolten witte chocolade of melk chocolade. Gebruik gekleurde fondant voor het maken van ogen (incl. ooglapje), een neus en een mond voor oude zeeroversgezichtjes. De gezichten plak je met een poedersuiker en water mengsel op de gestolde chocolade. Steek er dan een lollystokje of satéprikker in en je aardbeien/marshmellow/chocolade/piraten lolly is geboren!

Piraten cupcakes

Maak simpele cupcakes en bekleed ze met fondant. Creëer net als bij de cakepops of de taart een gezicht op het kleine cakeje met een ooglapje en een rood hoofddoekje. Je saaie cakejes worden zo snel omgetoverd tot cakejes die perfect bij het thema passen!

4. Spelletjes voor een piraten feestje

Een piraten verjaardagsfeestje is pas echt compleet met toepasselijke piraten spelletjes. Gelukkig hoeft het bedenken van deze spelletjes niet moeilijk te zijn: makkelijke én leuke spelletjes kunnen worden omgetoverd in een piraten spelletje. Enkele piraten ideeën hebben we hieronder genoteerd:

Piraatje prik

Ook het spelletje ezeltje prik is eenvoudig te veranderen in een piraten feestje spelletje. In plaats van een afbeelding met een ezel, print je op A3 of A2 formaat een piratengezicht. Plak een punaise op een geknutseld of een gekocht ooglapje. Blinddoek vervolgens de feestvierders om beurten en laat ze het ooglapje op de juiste plek prikken. Wie prikt het dichtst bij het oog?

Zoek de schat

Dit spelletje kan niet ontbreken op een piraten feestje. Leg voor een echt schatkaart gevoel een dik stuk papier een tijdje weken in koude koffie. Hierdoor krijgt het papier een perkamentachtige kleur en lijkt de kaart eeuwen oud. Heb je hier geen tijd voor? Koop dan velletje perkamentgekleurd papier in een hobby winkel (of gebruik gewoon een wit A4tje). Teken op dit papier een schatkaart waarop je duidelijk aangeeft waar de kinderen de schat kunnen vinden (bijv. in een hoek in de tuin of voortuin of naast de schommel in het parkje in de buurt). Zet met een rode stippellijn de lijn naar de schatkist en plaats een kruis op de plek van de schat. Verduidelijk de kaart met kleine afbeeldingen van herkenbare elementen op weg naar de schat (zoals een schommel, bepaalde boom of bloemenperkje of opvallend huis). Laat de kinderen samen de schat vinden. Als schatkist kun je een wijnkistje gebruiken.

voorbeeld schatkaart piraten kinderfeestje

Piratenspeurtocht

Pak nog meer uit met een piratenspeurtocht. Met een piratenspeurtocht pakket ben je meteen klaar en is je feestje geregeld. Super handig.

Tijdens de piraten speurtocht ga je en grote probleem van Knoestige Karel oplossen. Zijn geld is op en het is hoog tijd om weer op reis te gaan op zoek naar nieuwe schatten. Zijn schatkaart is alleen nat geworden en is niet meer goed te lezen. Knoestige Karel heeft dringend hulp nodig van stoere piraten.

Dit gaan de kids doen bij de piratenspeurtocht:

– de film van Knoestige Karel bekijken, hiermee start je piratenspeurtocht
– speurtocht lopen (deze bevat een slecht weer variant)
– leuke piratenspelletjes spelen onderweg
– de film van Knoestige Karel bekijken waarin hij alle kinderen bedankt en een diploma geeft

Piraten piñata

De spelletjes middag sluit je af met een piraten piñata. Blinddoek de kinderen weer één voor één en laat ze om beurten een minuut tegen de piñata slaan. Je kunt een mooie piraten piñata kopen op bol.com. Wil je liever zelf knutselen en een piñata maken? No problem!

Zelfgemaakte piraten piñata

Benodigdheden hiervoor zijn een doos of ballon, wc-rolletjes, oude kranten, wc-papier, crêpepapier, behanglijm en wat verf. Met de wc-rolletjes, balonnen en dozen maak je de vorm van een piraat, piratengezicht of een schatkist. Bekleed vervolgens de vorm met kranten en behanglijm tot alles goed aan elkaar is verbonden. Eindig met een paar lagen wit wc-papier. Laat dan de behanglijm drogen en verf de piñata in de gewenste kleuren. Als je piñata af is, maak je aan de bovenkant een gat en vul je de piñata met confetti en snoepjes. Laat de winnaar de uit de piñata gevallen snoepjes verdelen over de rest van de kinderen.

Piraten kinderfeestje organiseren

Zoals je ziet kom je met wat creativiteit een heel eind voor het organiseren van een piraten verjaardagsfeestje voor je zoon of dochter. Heb je zelf nog creatieve tips? Laat het ons weten!

Bespaar tijd door themaversiering en uitnodigingen voor het piraten kinderfeestje online te bestellen.