paw patrol kinderfeestje organiseren

PAW Patrol verjaardag organiseren?

Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig? Kinderfeestjes Koningin helpt je met het organiseren van een origineel kinderfeestje. Wat dacht je van een PAW patrol verjaardag? Want geen klus is te groot, geen pup is te klein toch? PAW patrol is een leuke themakeuze voor jouw kind en zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes. Laat je verrassen door onze PAW patrol kinderfeestjes spelletjes, traktaties, uitnodigingen en versieringsideeën! Is jouw zoon of dochter klaar voor een heldhaftig PAW patrol feestje?

Bespaar tijd door themaversiering en uitnodigingen voor de PAW Patrol verjaardag online te bestellen.

PAW Patrol verjaardagsfeestjes ideeën

Een PAW patrol kinderfeestje is heel eenvoudig zelf te organiseren. Je organiseert het feestje gewoon in je eigen huis of in de tuin als de weersvoorspellingen het toe laten. Zeker in de zomer raden we aan om de verjaardag gewoon lekker buiten te houden! Kinderfeestjes Koningin heeft een handje vol verjaardagideeën op een rijtje gezet. Hiermee wordt het PAW patrol kinderfeest van jouw zoon of dochter zéker een avontuur!

1. PAW Patrol verjaardagsuitnodigingen: wie en hoe?

Een onvergetelijke PAW patrol verjaardag begint met het versturen van een stoere en heldhaftige uitnodiging. Maak voordat je de uitnodiging gaat knutselen een lijstje (eventueel in overleg met je zoon of dochter) met genodigden voor het feestje. Dit kan best een moeilijke opgave zijn. We geven je een aantal tips om het opstellen van een gastenlijst iets makkelijker te maken:

Wie nodig je uit voor het feestje?

1. Houd de leeftijd van je kind aan voor het aantal genodigden. Word je zoon of dochter 5 jaar? Nodig dan 5 vriendjes uit.

2. Laat je kind weten hoeveel vriendjes of vriendinnetjes er uitgenogdigd mogen worden voor het PAW patrol kinderfeest.

3. Ga samen aan tafel zitten en vraag je kind naar zijn/haar vriendjes en vriendinnetjes. Maak hier een lijstje van.

4. Kijk verder dan het schoolplein. Denk bij het uitnodigen van de feestvierders ook eens aan de buurjongetjes, het vriendinnetje van volleybal of het lievelingsneefje.

5. Niet uitgenodigd worden voor een feestje is niet leuk. Doe de uitnodigingen voor het dus op de post of fiets samen langs de huizen.

Hoe nodig je iedereen uit voor het feestje?

Hiervoor heb je een leuke PAW Patrol uitnodiging nodig. Deze kun je zelf knutselen. Wil je niet te veel tijd besteden aan de uitnodigingen voor het verjaardagsfeestje? Kies er dan voor een set PAW Patrol uitnodigingen te bestellen. De leukste uitnodigingen hebben we op een rijtje gezet:

Kant-en-klare PAW Patrol uitnodigingen:

Een geknutselde PAW Patrol uitnodiging

Voor alle knutsel liefhebbers onder ons hebben we een paar PAW patrol kinderfeestje-uitnodiging-maak-ideeën:

1. PAW patrol pups kaartje – Ga op zoek naar een leuke afbeelding van een PAW Patrol kleurplaat in Google Images. Sla de kleurplaat op en print de afbeelding in A6 formaat op een A4 papier. Door een leuk kleurtje te kiezen voor het papier van de PAW patrol kinderfeestje uitnodiging, geef je de uitnodiging een vrolijke uitstraling. Denk aan een kleuren als licht blauw, oranje of geel. Door iets zwaarder gekleurd papier te kiezen (minimaal 120 gram) zullen er minder snel scheuren en kreukels ontstaan. Vouw het papier twee keer zodat je een kaartje in A6 formaat hebt. Daarna knip je de PAW patrol kleurplaat uit en plak je het papier op de voorkant van de kaart. Voeg tot slot een spannende uitnodiging tekst toe.

2. Crea bea PAW patrol uitnodiging – Wil je meer werk maken van de uitnodiging voor het PAW patrol feestje? Maak dan een originele uitnodiging. Denk bijvoorbeeld aan een PAW patrol badges, een uitklapbaar hoofdkwartier of geknutselde redding voertuigen. Voeg daarna (als je de uitnodiging tekst nergens op kunt schrijven) nog een lintje met een kaartje toe aan je uitnodiging aan en voilá je spannende PAW patrol verjaardag uitnodiging is klaar!

PAW Patrol badge uitnodiging DIY

2. PAW Patrol versiering: niets is te dol!

Als alle feestbeesten zijn aangekomen op het feestje, zorg je met een spannend en origineel entree voor een avontuurlijk start van het PAW patrol kinderfeestje. Deze avontuurlijk entree maak je eenvoudig door hondenpoten in een spoor naar de deur te tekenen. Dit kan met stoepkrijt. Is dit niet mogelijk voor jouw deur? Knip dan hondenpoten uit en plak ze op een lange lap stof die je als loper voor de deur legt. Maak de entree extra spectaculair door verschillende gekleurde linten te knippen uit crêpepapier. Om de ervaring compleet te maken, verander je de ruimte waar de kids binnenkomen in een écht PAW Patrol hoofdkwartier met een grote (uitgeprinte) afbeelding van de helikopter van Skye, een PAW patrol muursticker, de PAW patrol badges aan de muur en gekleurde ballonnen met de snoetjes van de puppy’s. Met een origineel entree is de toon voor het origineel PAW patrol kinderfeest gezet! Op naar avontuur!

Creatieve PAW Patrol entree
PAW Patrol muursticker – verkrijgbaar op bol.com

PAW Patrol versierpakketten: maak het jezelf makkelijk!

Tijdbesparingstip: super handig en sfeervol is een compleet versierpakket met PAW Patrol versiering. Een versierpakket bestel je gewoon online en is helemaal afgestemd op jouw PAW Patrol thema. Binnen een paar dagen heb je de versiering in huis en kun je de feestlocatie omtoveren tot de Avonturenbaai van PAW Patrol!

PAW Patrol versierpakket – 93 stuks – verkrijgbaar op bol.com
PAW Patrol feestpakket voor 8 personen – verkrijgbaar op bol.com

3. PAW Patrol hapjes

Na de spectaculaire entree via de PAW patrol deur in hoofdkwartier is het tijd voor wat lekkers en cadeautjes! Dit eten, drinken en cadeautjes uitpakken doen we gewoon aan tafel met een passende traktatie. Laat de kids genieten van een PAW patrol cake of taart. Jammie! Daarnaast kun je een passend en verrukkelijk hapje maken waar de kids tijdens het feestje van kunnen smullen én eventueel een traktatie voor de kinderen om mee naar huis te nemen. Zo kunnen zo nog even nagenieten van het heerlijke dagje. Inspiratie nodig voor passende hapjes? We geven je een paar tips voor passende traktaties:

PAW Patrol taart

Maak (of koop) een cake en bekleed deze cake met groen of rood fondant. Rolfondant koop je op de bakafdeling van je supermarkt. Met een andere kleur fondant maak je vervolgens een gezicht van één van de puppy’s op de bovenkant van de cake. De PAW patrol taart maak je af met het bijpassend hoofddeksel van de gekozen puppy (bijv. een politiepet bij Chase). Is het zelf maken van een puppy gezicht te moeilijk? Koop dan een aantal PAW Patrol taartdecoraties en plaats ze op de taart.

PAW Patrol taart decoraties – verkrijgbaar bij bol.com

PAW Patrol donuts

Smeer minidonuts in met een mengsel van suikerpoeder en water en besprinkel vervolgens elke donut met een kleur hagel. Zo heeft elke puppy een eigen donut.

Cake pop puppy lolly

Dompel een aardbei of marshmallow onder in gesmolten chocolade. Wacht tot de chocolade is gestolt en maak met gekleurde fondant ogen, een neus en een mond voor PAW patrol pups gezichtjes. Deze gezichten plak vervolgens met glazuur (poedersuiker en water) op de chocolade. Met een lollystokje of satéprikker maak je de aardbeien/marshmallow/PAW patrol pups lolly af. Is een gezicht te moeilijk? Maak dan hondenpootjes voor op de lolly.

4. PAW Patrol verkleedpartijtje

Na binnenkomst het eten van een stukje avontuurlijke PAW Patrol cake (zie punt 5) en een glaasje drinken, worden de kids omgetoverd tot heldhaftige puppy’s. Hiervoor hebben we de volgende tips: 

  • Met geschminkte puppy gezichtjes zorg je ervoor dat de kids zich helemaal kunnen inleven in Marshall, Rubble of Chase. Kies voordat je gaat schminken drie puppy’s uit waar de kinderen uit kunnen kiezen.
  • Dit versierpakket bevat 16 maskers. Geef elk kind een maskertje. Zo zorg je er super snel voor dat de kinderen zich helemaal kunnen inleven in het themafeestje!
  • Laat elk kind een oud wit t-shirt meenemen. Print een aantal kleurplaten van de puppy’s uit en laat elk kind een kleurplaat kiezen. Deze kunnen ze onder het witte t-shirt leggen en overtekenen met een zwarte stift. Ook kun je zelf de tekeningen overtekenen als de kinderen aan het spelen zijn. Of vraag of de kinderen een paar dagen eerder een wit shirt mee naar school nemen, zodat jij de nodige voorbereidingen kunt treffen. Laat iedereen de tekening op het t-shirt daarna inkleuren met verf of stiften.

5. PAW Patrol feest spelletjes

Een PAW Patrol feestje is pas echt compleet met leuke en avontuurlijke spelletjes. Gelukkig kunnen eenvoudige spelletjes snel worden omgetoverd in een PAW Patrol spelletje. Enkele spelletjes ideeën hebben we hieronder genoteerd: 

1. Hondenbot versieren

Knip grote hondenbotten of logo-omtrekken uit die kinderen kunnen versieren met stickers, stempels, glitters en andere knutselbenodigdheden.

2. Puppy prik

Ken je het spelletje ezeltje prik nog? Dit spel is heel eenvoudig te veranderen in een PAW patrol kinderfeestje spelletje. We hebben dan alleen geen afbeelding van een ezel nodig, maar een afbeelding van Chase, één van de speelse puppy’s. Print (of teken) de afbeelding op A2 of A3 papier. Knutsel de een politiepet van Chase op stevig karton en plak er een punaise op. Blinddoek de kinderen één voor één en laat ze proberen om politiepet van Chase op de juiste plek te prikken. Wie prikt het beste?

3. PAW Patrol Piñata

Sluit de spelletjes middag af met een PAW patrol piñata. Laat de kinderen zich helemaal uitleven en één voor één een minuut met een blinddoek tegen de PAW patrol pups piñata slaan. Bol.com heeft diverse soorten piñata in het assortiment, waaronder een Marshall piñata en Stella piñata . Handig!

Wil je liever zelf een puppy’s piñata knutselen? Dat kan gewoon! Hiervoor heb je het volgende nodig: een doos (of meerdere dozen) en/of ballonnen, wcrolletjes, oude kranten, wc-papier, crêpepapier, behanglijm en wat verf. De dozen, wc-rolletjes en balonnen kun je gebruiken om de juiste vorm piñata te creëeren. Met de oude kranten en behanglijm zorg je dat de vorm één geheel wordt. Je eindigt met het bekleden van de oude kranten met wit wc-papier (hierdoor kun je alles makkelijker in de juiste kleur verven). Laat dan alles drogen en verf je PAW patrol piñata. Als je piñata af is, maak je aan de bovenkant een gat en vul je de piñata met confetti en snoepjes. Laat de winnaar de uit de piñata gevallen snoepjes verdelen over de rest van de kinderen.

 

Meer ideeën voor een PAW Patrol feestje?

Zoals je ziet kun je heel eenvoudig zelf een PAW Patrol voor je zoon of dochter te organiseren. Heb je nog aanvullende ideeën of tips? Laat het dan vooral weten!

Bespaar tijd door themaversiering en uitnodigingen voor het PAW Patrol kinderfeestje online te bestellen.