minecraft kinderfeestje

Minecraft kinderfeestje organiseren

Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig en kijkt hij of zij al reikhalzend uit naar de verjaardag? Én gaat er geen dag voorbij zonder verhalen over de game Minecraft? 1 + 1 = 2: tijd voor het organiseren van een Minecraft feestje! In dit artikel lees je alles over het organiseren van een Minecraft kinderfeest. Lees snel verder voor creatieve spelletjes ideeën, de leukste versiering en uitnodigingen en lekkere traktaties geheel in Minecraft thema. Ready? Laat dat Minecraft feestje maar beginnen!

Bespaar tijd (en stress) door een Minecraft versierpakket en uitnodigingen voor het feestje online te bestellen.

Wat is Minecraft?

Heeft jouw zoon of dochter het regelmatig over Minecraft, maar weet eigenlijk niet helemaal wat Minecraft is? No worries, we geven je een korte heads up, zodat jij helemaal op de hoogte bent en het Minecraft feestje op en top kunt organiseren!

Een korte uitleg

Minecraft is een erg populair computerspelletje onder kinderen. Er is geen duidelijk doel in het spel. Het spel draait vooral om reizen, avonturen beleven en rondtrekken door de verschillende werelden. Tijdens het spel kunnen er gebouwen worden gebouwd zoals huizen en kastelen maar ook achtbanen, zwaarden en boten. Kinderen kunnen hun fantasie en creativiteit de vrije loop laten. Het spel is niet gewelddadig en wordt vanaf de leeftijd van +/- 9 jaar gespeeld. 

Minecraft kinderfeestje: zo doe je dat!

Zijn jij (en je zoon of dochter) helemaal enthousiast geworden van het idee om een Minecraft feestje te organiseren? Het verjaardagsfeestje kun je gewoon thuis organiseren: lekker binnen in de winter of als de zon schijnt in de tuin of een park in de buurt. We zetten wat Minecraft feestjes ideeën op een rijtje, zodat het Minecraft feestje onvergetelijk wordt.

1. Minecraft uitnodigingen

Voor een Minecraft feestje is het uitnodigen van de vriendjes en vriendinnetjes van je zoon of dochter met een originele uitnodiging extra leuk. Zo komen de feestbeesten alvast in de stemming! Stel eerst samen met je zoon of dochter een lijstje met vriendjes en vriendinnetjes op. Stuur je alle kinderen op de gastenlijst een kant-en-klare uitnodiging geheel in thema? Of ga je zelf aan de slag met het knutselen van een Minecraft uitnodiging?

Minecraft versiering én uitnodigingen

Bestel hier een versierpakket inclusief Minecraft uitnodigingen. Zo heb je alles in één keer binnen en kun je een groot deel van de voorbereidingen al afvinken.

minecraft versiering kinderfeestje
Minecraft versierpakket – verkrijgbaar op bol.com

Zelfgemaakte Minecraft uitnodiging

Vind je niets leuker dan een middagje knutselen met je zoon of dochter? Gebruik dit moment dan om samen zelf de uitnodiging voor het Minecraft feestje te maken! We geven je een aantal Minecraft feestje uitnodiging ideeën:

1. Minecraft doosje – Wil je de Minecraft feestje uitnodiging een extra spannend Minecraft tintje meegeven? Maak dan met groen papier en zwarte lintjes een Minecraft surprisebox. Hiervoor heb je naast groen papier en zwart lint, alleen nog een schaar en een zwarte stift of pen nodig. Print op A4 formaat het patroon van een uitgeklapte kubus uit. Knip het patroon uit en versier de binnenkant met het gezicht van een Minecraft poppetje en de inhoud van de uitnodiging. Vouw de kubus dicht en knoop het lintje eromheen en je Minecraft uitnodiging is klaar!

minecraft uitnodiging zelf maken

2. Creatieve Minecraft uitnodiging – Wil je meer werk maken van de fantasierijke uitnodiging voor het Minecraft kinderfeest? Plan dan een knutselmiddag met je zoon of dochter en ga aan de slag met het knutselen van een mobs, ghasts of de ender dragon. Daarna hang je een lintje (indien nodig) aan de Minecraft uitnodiging met de uitnodiging tekst en je spannende Minecraft party uitnodiging is ready!

Tijdbesparingstip: heb je niet heel veel tijd om een uitnodiging te knutselen of ben je niet zo creatief? Geen probleem. Een leuke uitnodiging bestel je snel op bol.com. Hieronder hebben we de leukste uitnodigingen uitgelicht:

Kant-en-klare Minecraft uitnodigingen

Nog meer Minecraft kinderfeest ideeën?

Heb je nog leuke ideeën, inspiratie, variaties op spelletjes of baktips voor een Minecraft kinderfeestje? Laat het ons weten in een reactie op dit artikel. Feest ze!

Bespaar tijd door themaversiering en uitnodigingen voor het Among Us kinderfeestje online te bestellen. Bekijk hier het aanbod.