lego kinderfeestje

LEGO kinderfeestje organiseren?

LEGO en kinderfeestjes zijn een top combinatie. Zeker voor kids die helemaal weg zijn van LEGO en zich eindeloos kunnen vermaken met de kleine LEGO blokjes. Hoewel een bezoekje aan één van de Legoland/parken hét ultieme LEGO kinderfeestje is. Zijn er ook diverse locaties die LEGO feestjes aanbieden. Wil je het kinderfeestje liever gewoon thuis vieren? Geen probleem! Ook thuis kan een LEGO kinderfeestje super goed georganiseerd worden.

LEGO kinderfeest ideeën

Een LEGO feestje is heel makkelijk thuis te organiseren. En dit kun je gewoon helemaal zelf! Bij mooi weer kun je er ook altijd voor kiezen om het feestje te verplaatsen naar het terras in de tuin. Of leg een groot kleed voor de LEGO blokjes op het gras en zorg dat de kids met de LEGO blokjes op dit kleed of LEGO weide blijven. We zetten wat LEGO kinderfeestideeën op een rijtje, zodat het feestje van jouw zoon of dochter een groot succes wordt! 

1. Een passende LEGO uitnodiging

Een origineel en écht LEGO feestje start met het versturen van een creatieve uitnodiging. Stel hiervoor eerst samen met je zoon of dochter een lijstje met genodigde op. Omdat dit soms een hele opgave kan zijn, hebben we hier wat tips voor het opstellen van een genodigde lijstje. Is je lijstje compleet? Dan ga je (samen) aan de slag met een matchende LEGO uitnodiging. Wil je hier niet te veel tijd aan besteden? Kies er dan voor LEGO uitnodigingen te bestellen op bol.com. Voor alle crea bea’s onder ons hebben we een aantal LEGO kinderfeestjes uitnodiging ideeën op een rijtje gezet: 

 1. Bestel op Aliexpress.com een aantal poppetjes die gebruikt kunnen worden tijdens het spelen met LEGO. Is je zoon of dochter helemaal weg van The Avengers of Disney prinsessen? Bestel dan poppetjes met dit thema. Stop de poppetjes in een doorzichtig zakje en schrijf op een mooi stukje papier je uitnodiging. Rol deze op, doe er een strikje omheen en stop de uitnodiging in het zakje. Maak het zakje dicht met een mooi lintje (en hang hier eventueel de naam van de genodigde aan) en voilá de LEGO uitnodiging is klaar!
 1. In plaats van een LEGO poppetje in een zakje, kun je op dezelfde website ook kleine LEGO-platen en schatkisten bestellen. Schrijf je uitnodiging kort en duidelijk op een klein stuk papier en stop deze in de schatkist.

Tijdbesparingstip: heb je niet heel veel tijd om een uitnodiging te knutselen of ben je niet zo creatief? Geen probleem. Een leuke LEGO uitnodiging bestel je snel op bol.com.

2. Decoratie voor een LEGO kinderfeestje

Vaak maakt het kinderen niet heel veel uit of het kinderfeestje is versierd in thema, of niet. Wél is het altijd een leuke binnenkomer en maakt versiering het themafeestje echt af. Voor een LEGO feestje hebben we de volgende versiertips:

 1. Borden en servetten in LEGO thema.
 2. Gele grote bekers waar je met een watervaste stift LEGO gezichten op kunt tekenen. Doe dit voor het feestje begint of laat alle kinderen hun eigen LEGO gezicht op de beker tekenen. Tip: laat ze meteen hun naam op de beker schrijven, zodat de bekers niet door elkaar gehaald worden.
 3. Print lege tekeningen van LEGO poppetjes uit en voeg deze bij de uitnodiging. Vraag of alle kinderen het ingevulde poppetje meenemen naar het feestje en hang alle tekening op voor een mooi versierd LEGO feest.
 4. Ga samen met je zoon of dochter aan de slag met het maken van een mooi welkomstbord/poppetje/brug etc. van LEGO.
 5. Hang ballonnen op in de kleuren van LEGO blokjes.
 6. Bekleed grote kartonnen rechthoeken met gekleurd papier of verf ze in een felle kleur. Plak 8 papieren bordjes in precies dezelfde kleur (dus rood als je de rechthoek rood verft/bekleed) net zoals een LEGO blokje. Hang de rechthoek vervolgens aan de muur of leg het op tafel en laat de kinderen van het grote legoblokje met bordjes de verjaardagstaart eten.

3. LEGO hapjes en drankjes

Om het feest compleet te maken is het leuk om hapjes en drankjes te serveren passend bij het LEGO thema. We hebben hiervoor de volgende ideeën:

LEGO cupcakes

Maak simpele cupcakes en gebruik wat botercrème-glazuur om de bovenkant van het cakeje te decoreren. Bekleed de botercrème met legosnoepjes of maak zelf van fondant legoblokjes.

Colorful sweets building blocks lego on chocolate cupcakes for kids birthday party celebration.

LEGO blok taart

Super simpel gezien een cakevorm al de vorm heeft van een LEGO blokje. Bak een cake naar keuze en bekleed deze met fondant (bijv. groen of geel). Maak vervolgens met een glas 8 rondjes in de fondant en leg deze rondjes weer op de cake zoals een legoblokje. Vind je de cakevorm te lang? Snijd de cake dan in tweeën en maak twee verschillende LEGO blok taarten. Zet er voor een finishing touch hier en daar een legopoppetje op. Let er dan wel op dat de kinderen het legopoppetje niet gaan opeten ;).

4. LEGO kinderfeestjes activiteiten

Voor een LEGO kinderfeestje hebben we een aantal activiteiten die goed bij het thema passen:

 1. Creëer je eigen legopoppetje – laat de kinderen een tekening van een legopoppetje zonder gezicht inkleuren. Dit kun je als knutselactiviteit op het feestje doen of geef de tekening aan de kinderen samen met de uitnodigingen. Als alle kinderen de gekleurde tekening meenemen op het feestje, kun je deze als aankleding gebruiken.
 2. Raad de LEGO blokjes – pak een grote vaas en kieper daar LEGO blokjes in tot de vaas helemaal vol is. Laat de kinderen vervolgens raden hoeveel LEGO blokjes er in de vaas zitten.
 3. LEGO’tje prik – dit is een activiteit die je voor vrijwel elk themafeest kunt inzetten (maar dan uiteraard omgebouwd naar het betreffende thema). Hang voor dit spel een groot legopoppetje op waarbij het hoofd niet is ingevuld. Print vervolgens diverse legopoppetjes hoofden uit en laat de kinderen om beurten het legopoppetjeshoofd met een blinddoek op het hoofd prikken.
 4. LEGO – dit spel is erg goedkoop om te maken. Wikkel een grote doos in geel/rood/groen/blauw (inpak)papier wikkelde en snij de doos vervolgens diagonaal doormidden. Maak in de lange kant van de doos 6 gaten (zoals een LEGO blokje) en zet het ‘doel’ op de grond. Gebruik grote speelgoedblokken (bijv. Duplo) of balletjes die door de gaten gegooid moeten worden. Laat de kinderen proberen om een blokje of balletje door alle 6 de LEGO gaten te gooien.
 5. LEGO en lepel spel – dit is in feite een knock-off van de klassieke egg & spoon race. Verdeel de kinderen in twee teams en geef elk team een grote opscheplepel en een emmer met 12 mega legoblokken erin. Plaats twee extra emmers op ongeveer 15 meter afstand . Het eerste team dat al hun lego’s in de andere emmer weet te krijgen met de opscheplepel in de mond wint.
 6. LEGO bouw challenge – op een LEGO kinderfeestje kan het bouwen en spelen met legoblokjes natuurlijk niet missen! Geef de kinderen een LEGO challenge die ze samen moeten voltooien. Denk bijvoorbeeld aan wie kan de hoogste toren bouwen in één minuut, maak met 30 legoblokjes een LEGO kunstwerk of maak met zijn allen een zo lang mogelijke brug.

Nog meer LEGO kinderfeest ideeën?

Heb je nog aanvullende ideeën op de bovenstaande ideeën voor een onvergetelijk LEGO kinderfeestje? Laat het vooral weten!