jungle kinderfeestje

Jungle feestje organiseren

Denk je na over het organiseren van een jungle kinderfeestje voor je zoon of dochter? Een jungle feestje is heel eenvoudig zelf te organiseren. Dit kan gewoon binnen of, als de zon schijnt, in de tuin of het park. We zetten wat jungle feestideeën op een rij, zodat jouw junglefeestje zeker gaat slagen!

Bespaar tijd door themaversiering en uitnodigingen voor het jungle kinderfeestje online te bestellen.

Jungle kinderfeestjes ideeën

1. Wie nodig je uit op het feestje?

Na het bepalen van het kinderfeestjes thema (in dit geval jungle of safari), ga je aan de slag met de uitnodigingen voor het jungle safari feest. Je maakt alle genodigden voor het feestje enthousiast met een gevaarlijke en spannende uitnodiging. Voordat je aan de slag gaat met de uitnodiging, is het verstandig een lijst met genodigden op te stellen. Omdat dit niet altijd even makkelijk is, hebben we wat tips voor het opstellen van een lijst:

1. Wordt je kind 7 jaar? Dan bestaat de kinderfeestjes gastenlijst uit 7 vriendjes of vriendinnetjes.

2. Vertel heel duidelijk aan je zoon of dochter hoeveel kinderen hij/zij mag uitnodigen voor het jungle kinderfeestje.

3. Kies samen de gasten voor het jungle kinderfeestje. Met wie speelt je zoon of dochter regelmatig?

4. Denk bij het opstellen van een lijstje voor het feest ook aan kinderen van de sportclub, de buren of familieleden.

5. Is jouw kind een allemansvriend? Doe de uitnodigingen voor het jungle kinderfeestje dan op de post of breng ze samen langs de huizen. Zo voorkom je dat andere kinderen zich buitengesloten voelen als ze geen uitnodiging krijgen.

2. Een avontuurlijke jungle uitnodiging

Wil je hier niet te veel tijd aan besteden? Kies er dan voor een set jungle uitnodigingen te bestellen.

Voorbeeld van kant-en-klare jungle uitnodigingen:

Zelf een safari uitnodiging knutselen

Hou je van knutselen en frutselen? Dan hebben we een aantal jungle safari feest uitnodiging ideeën:

1. Jungle safari kaartje – Struin het internet af op zoek naar een gevaarlijke oerwoud kleurplaat (gewoon even Googlen op jungle kleurplaat en voilá). Verdeel een A4 in 4 vlakken, plaats de avontuurlijke jungle kleurplaat in elk vlak en printen maar! Neem daarna voor een extra subtropische jungle tintje een gekleurd papier voor het kaartje, bijvoorbeeld lichtgroen, bruin of wolken blauw. Voor een stevige uitnodiging raden we aan om zwaarder papier te kiezen (min. 120 gram). Hierdoor zullen er ook minder scheuren en kreukels ontstaan. Vervolgens maak je een kaartje in A6 formaat van het gekleurd papier door het vel twee keer te vouwen. Knip de kleurplaat uit en plak de afbeelding op de voorkant van de subtropische jungle uitnodiging. Voeg een uitnodiging tekst toe en je subtropische jungle uitnodiging is klaar!

2. Zelfgemaakte oerwoud uitnodiging – Vind je een gewoon kaartje te saai en wil je liever een unieke uitnodiging voor het jungle verjaardagfeestje? Plan dan een knutselmiddag met je zoon of dochter en ga aan de slag met het knutselen van een aapjes, zebra’s of tropische vogels die je op een groen kaartje plakt. Of wat dacht je van een uniek Safari paspoort voor elke genodigde? Plak het lievelingsdier op de voorkant en je unieke uitnodiging is geboren.

3. Versiering voor het jungle feestje

Als de schoolbel gaat is het tijd om alle kinderen voor het jungle verjaardagfeestje te verzamelen en richting de feestlocatie te vertrekken. Op de jungle safari feestlocatie aangekomen, maak je de start van het feestje onvergetelijk met een spannend en bijzonder binnenkomer. Tover hiervoor de deur waar de kinderen door naar binnenkomen om in jungle met palmbomen of boomhut. Ook als je minder tijd of knutseltalent hebt kun je de entree leuk aankleden. Koop hiervoor crêpepapier in diverse groene kleuren, knip hier linten uit en hang deze boven de deur. Na het openen van de deur betreden de feestgangers een écht tropische jungle. Deze ruimte creëer je met bruin en groene doeken (of crêpepapier), touwen als lianen, een groot uitgeprinte boomhut en getekende of geverfde palmbomen. Met deze fantastisch binnenkomer wordt het jungle kinderfeestje zeker een succes! Let’s get this (jungle safari) party started!

Jungle versierpakketten: super handig en sfeervol!

Tijdbesparingstip: Weinig tijd? Met een versieringpakket voor een jungle safari feest bespaar je veel (knutsel)tijd. Dit pakket is gewoon online te bestellen. Stel zelf je versiering samen of ga voor een compleet pakket en tover het huis in mum van tijd om tot een jungle vol dieren of een dichtbegroeid subtropisch paradijs.

Jungle versierpakket XXL – verkrijgbaar op bol.com
Jungle versierpakket XXL incl. taartversiering – verkrijgbaar op bol.com

4. Gruwelijk lekkere safari hapjes

Als de feestvierders allemaal binnen zijn gekomen via de jungle safari entree in de tropische jungle is het tijd voor eten, drinken en cadeautjes! En bij een jungle feestje hoort een avontuurlijke lekkernij. Wat dacht je bijvoorbeeld van een oerwoud taart, cake of sugarpop met de mooiste dieren? Naast de lekkernij bij aanvang van het jungle kinderfeestje kun je een smakelijk tussendoortje en eventueel een kleinigheidje voor de kids om mee te nemen naar huis maken. Zo kunnen de feestvierders nog even nagenieten van het jungle kinderfeestje. Hulp nodig bij het bedenken van een spannende traktatie? Hier een aantal tips voor lekkere subtropische junglehapjes:

Jungle taart of cake

Maak een taart of cake en bekleed het gebak met donkergroen of bruin fondant. Rolfondant in diverse kleuren koop je gewoon bij de supermarkt. Maak vervolgens met verschillende kleuren licht groen fondant een oerwoud op de bovenkant of de zijkant van de cake. Als kers op de oerwoud taart maak je van verschillende stukken gekleurd karton (of marsepein) dieren uit de jungle. Wil je het iets makkelijker houden? Koop dan wat kleine jungle decoraties en plaats ze je subtropische jungle taart.

Jungle dieren kaarsjes – te koop op bol.com
jungle taart kinderfeestje

Jungle donuts

Makkelijk én lekker zijn minidonuts in oerwoudkleuren (bijv. lichtgroen en bruin). Smeer de donuts in met een mengsel van poedersuiker en water en besprinkel ze vervolgens met lichtgroen en bruin hagel. Verschillende kleuren hagel vind je bij de bakspullen in de supermarkt.

Safari marshmallow pops

Voor deze traktatie dompel je een marshmallow of aardbei onder in gesmolten chocolade. Met gekleurde fondant maak je kleine ogen, een neusje en een mond voor dierengezichtjes. Deze plak je met een glazuur mengsel (poedersuiker en water) op de chocolade. Steek er dan een lollystokje of satéprikker in en je aardbeien/marshmallow/chocolade/jungle lolly is geboren!

5. Avontuurlijke jungle feestjes spellen

Een van de belangrijkste onderdelen op een kinderfeestje zijn de spelletjes. Een jungle verjaardagfeestje is pas echt compleet met toepasselijke oerwoud spelletjes. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Leuke en simpele spelletjes kunnen eenvoudig worden omgetoverd in een jungle spelletje. Enkele jungle ideeën hebben we hieronder genoteerd:

Aapje prik

Wat dacht je van het spelletje ezeltje prik? Dit spel verander je heel makkelijk in een jungle safari feest spelletje. In plaats van een ezel, laat je op A3 of A2 formaat een aap (zonder staart) printen. Plak een punaise op een geknutseld apen staart. Dan blinddoek je de kinderen om beurten en mogen ze proberen om de apenstaart op de juiste plek te prikken.

Safari piñata

De spelletjes middag sluit je af met een jungle safari piñata. Blinddoek de kinderen weer één voor één en laat ze om beurten een minuut tegen de oerwoud piñata slaan. Je kunt een mooie jungle piñata kopen op bol.com.

Wil je liever zelf knutselen en een piñata maken? No problem! Benodigdheden hiervoor zijn een doos of ballon, wcrolletjes, oude kranten, wc-papier, crêpepapier, behanglijm en wat verf. Met de wc-rolletjes, balonnen en dozen maak je de vorm van de piñata. Bekleed vervolgens de vorm met kranten en behanglijm tot alles goed aan elkaar is verbonden. Eindig met een paar lagen wit wc-papier. Laat dan de behanglijm drogen en verf de piñata in de gewenste kleuren. Zodra je piñata af is, kun je hier aan de bovenkant een gat in maken. Vul de piñata met confetti en snoepjes en laat de winnaar de uit de piñata gevallen snoepjes verdelen.

Meer jungle feestjes ideeën?

We hebben ons best gedaan de leukste en makkelijkste jungle feestjes ideeën voor je uit te werken. Heb je zelf nog leuke ideeën voor een jungle kinderfeestje? Laat het weten in een reactie.