heksenfeestje

Verkleed jouw zoon of dochter zich graag? En hebben jullie zin om eens lekker te griezelen? Zoek dan alvast wat spullen in huis bij elkaar voor een griezellig en spannend heksenfeestje!

Heksenfeestjes ideeën

Een heksenfeestje is spannend en super makkelijk om zelf thuis te organiseren. We zetten wat heksenfeest ideeën op een rijtje, zodat het feestje van jouw zoon of dochter een griezelig en mysterieus feestje wordt!

1. Een heksenfeestjes uitnodiging

Ga op internet op zoek naar een kleurplaat van een heks. Bijvoorbeeld deze. Druk de afbeelding af op de onderste helft van een A4’tje. Vouw vervolgens de uitnodiging in het midden zodat de heks op de voorkant verschijnt. Kleur samen met je zoon of dochter de heksen in (of laat dit de kinderen zelf doen als ze de uitnodiging hebben gekregen). Schrijf op de achterkant van de uitnoding een tekst als: “Kom jij als een griezelige heks of monster verkleed naar mijn heksenfeestje op [datum] om [tijd]. Wie niet komt, wordt betoverd in een zwarte kat!”

Heksen uitnodiging online bestellen

Geen zin of tijd om te knutselen? Bestel je griezelige heksenuitnodiging dan gewoon online. Dit zijn onze favoriete uitnodigingen:

2. Griezelige heksen versiering

Ontvang de kinderen van het heksenfeestje in stijl. Hang overal vleermuizen op aan touwtjes, spinnen tegen de muur en doe de gordijnen dicht. Laat nu alle genodigde heksen maar binnenkomen! Heb je wat hulp nodig? Online kun je leuke heksen versiering kopen. Zo heeft het heksenfeestje in no time een griezelige uitstraling.

Heksen versierpakket – verkrijgbaar op bol.com

Zo knutsel je vleermuizen:

  1. Verzamel lege wcrolletjes, neem een schaar, een lijmstift of nietmachine, donkergrijs/zwart papier en een touw.
  2. Rol een stuk papier om het wcrolletje en lijm vast.
  3. Knip een stuk touw af en rijg het door het wc rolletje. Maak het touw weer aan elkaar vast.
  4. Vouw een vel papier dubbel en knip er vleermuisvleugels uit. Je kunt beide vleugels precies dezelfde vorm geven door in één knipbeurt beide kanten van het papier te knippen. Lijm of niet de vleugels in de vouw bovenop het wc rolletje.
  5. Geef de vleermuis ogen en tanden en hang ‘m op aan het touwtje.

Zo knutsel je spinnenwebben:

  1. Verf een halve walnoot zwart en plak deze noot in het midden van een blad zwart papier.
  2. Knip nu 6 smalle stroken uit grijs papier, vouw ze lichtjes en kleef ze aan beide zijkanten aan de noot. Dit zijn de poten van de spin.
  3. Kleef met grijze wol de draden van het web rond de spin.

Heksenversiering voor op de deur

Laat alle kinderen door een echte heksendeur binnenkomen.

Heksen deursticker – verkrijgbaar op bol.com

3. Een échte heksenlook

Schmink alle kinderen tot een echte heks. Geef de heksen een groen gezicht, spinnenwebben op de wangen en een wrat op de neus.

4. Heksen hapjes en drankjes

Echte heksen drinken natuurlijk echte heksen wijn. Vul een glazenfles met groene ranja, verwijder het etiket van de fles en plak er dit heksenwijn etiket op. Verkrijgbaar op bol.com.

Heksenwijn etiket – verkrijgbaar op bol.com

5. Heksenfeest spelletjes

Voor een heksenfeestje zijn heel veel leuke en spannende spelletjes te bedenken. Als de kinderen wat ouder zijn, is het kijken van een griezelfilm ook een uitstekende invulling van het heksenfeestje. Andere leuke spelletjes voor het heksenfeest zijn:

Heksenpinata

Laat de kinderen helemaal los gaan op een heksen pinata. Vul deze met griezelige snoepjes. Wie lukt het om de snoepjes uit de pinata te slaan?

Heksenklopjacht

Bedenk vooraf voor iedere genodigde een heksennaam: Troela, Cecilia, Aurora etc. Schrijf ze op een kaartje en speld dit bij iedereen op. Maak krantenmeppers (door kranten op te rollen). Twee heksen worden geblinddoekt en in het midden van de kring geplaatst. Eén krijgt de krantenmepper. De heks zonder krantenmepper moet de naam van de geblinddoekte heks zeggen terwijl ze zich voortdurend verplaatst. De andere heks moet haar nu proberen te raken met de krantenmepper.

De heksenhoed doorgeven

Alle heksen gaan in een kring zitten. Eén heks krijgt een heksenhoed (of herenhoed) losjes op het hoofd gezet. De hoed moet u verder doorgegeven worden maar zonder hulp van de handen! Gaat dit lukken? Als het doorgeven van de hoed lukt, kun je het heksenspelletje moeilijker maken door tijdens het ‘hoeddoorgeven’ iedereen een lepel te laten vasthouden met een knikker erin. Wie driemaal de hoed of de knikker laat vallen is af.