disco kinderfeestje

Hoera! De verjaardag van je zoon of dochter komt er weer aan! Tijd voor het organiseren van een origineel kinderfeestje! In dit artikel geven we meer tips, inspiratie en informatie over het organiseren van een disco kinderfeestje. Lees snel verder voor funky spelletjes ideeën, heerlijke versnaperingen en creatieve uitnodigingen! Ben jij klaar voor een fantastisch disco verjaardagsfeest?

Ideeën voor een disco kinderfeestje

Het organiseren van een disco feestje doe je heel makkelijk zelf. Het verjaardagsfeestje kun je gewoon thuis organiseren. Heb je een ruimte in huis die je kunt omtoveren tot een echt discopaleis? Super! Mocht dit wat lastig worden, dan kun je ook altijd de banken en meubels in de woonkamer aan de kant zetten. Zo creëer je toch plek voor een dansvloer! Of wat dacht je van het opzetten van een dichte partytent in de tuin? Wacht tot het donker is en de discolichten en de muziek geven de ruimte al snel een disco sfeer!

We hebben onze beste disco verjaardagsfeest ideeën aan dit artikel toegevoegd. Laat je inspireren door onze tips en tricks zodat het disco feestje van jouw kind origineel én super leuk wordt!

1. Uitnodiging tips voor een disco feestje

Een onvergetelijk en uniek disco feestje begint met het versturen van een originele uitnodiging. Wie wil je zoon of dochter graag uitnodigen? Stel samen een lijstje met vriendjes en vriendinnetjes op. Omdat dit niet altijd even makkelijk is, hebben we wat tips voor het opstellen van een lijst:

  1. Word je kind 5 jaar? Nodig dan 5 vriendjes en vriendinnetjes uit. Oftewel, houd de leeftijd van je zoon of dochter aan bij het opstellen van de gastenlijst.
  2. Koppel het aantal kinderen die op het disco verjaardagsfeest mogen komen duidelijk terug naar je kind.
  3. Kies samen de gasten voor het disco kinderfeestje. Met wie speelt je zoon of dochter regelmatig?
  4. Naast het uitnodigen van kinderen uit de klas, raden we aan om ook eens te kijken naar vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt, het voetbalteam en neefjes en nichtjes waar je kind graag mee speelt.
  5. Het is nooit fijn om geen uitnodiging te krijgen voor een feestje, zeker niet als je dit wel had verwacht. Doe de uitnodigingen voor het disco verjaardagsfeest dus gewoon op de post of breng ze samen langs de huizen.

Zelfgemaakte disco uitnodiging

Niets is leuker dan samen met je zoon of dochter aan de knutseltafel zitten toch? Voor alle creabea’s onder ons hebben we wat disco feestje uitnodiging inspiratie:

1. Funky disco kaartje – Google naar een coole disco party kleurplaat en druk de afbeelding van de disco af in A6 formaat op een A4tje. Neem daarna voor een extra kleurrijk disco party tintje een gekleurd papier voor het kaartje, bijvoorbeeld roze, groen of glitter kleuren. Je maakt de party uitnodiging bestand tegen scheuren en kreukels door iets zwaarder papier te kiezen (minimaal 120 gram). Vouw daarna het gekleurd papier twee keer (zodat er een kaartje ontstaat). Knip de kleurplaat uit en plak de afbeelding op de voorkant van de disco party uitnodiging. Voeg een uitnodiging tekst toe en je leuke disco party uitnodiging is klaar!

2. Creabea disco party uitnodiging – Wil je een écht swingende uitnodiging passend bij je disco kinderfeestje? Organiseer dan een middag aan de knutseltafel met je zoon of dochter en ga samen aan de slag met knutselwerkjes als een pop-up kaart met dansende mensen, kaartje met led lichtjes of discofilmpje met gesproken uitnodiging. Als de uitnodiging geen kaartje bevat, hang je tot slot nog een kleurrijk lintje aan de disco party uitnodiging en tadaaaa: je disco kinderfeest uitnodiging is ready!

Liever een snelle disco uitnodiging?

Versiering van het disco feestje