dinosaurus kinderfeestje taart

Is jouw zoon of dochter helemaal weg van dinosaurussen? Een kinderfeestje met een dino thema gaat dan voor een onvergetelijke dag zorgen! Want hoe te gek is het om samen met alle vriendjes en vriendinnetjes alles in het groot, net zoals de dinosaurussen vroeger, te beleven?!

Dino feestje zelf organiseren

Om zelf een dino kinderfeestje tot in de puntjes te plannen, organiseren en regelen op de dag zelf, heeft Kinderfeestjeskoningin een uitgebreid draaiboek samengesteld. Download ‘m, print het uit en dat dino feestje wordt gegarandeerd een succes!

dino kinderfeestje draaiboek

Download hier het complete draaiboek voor een dinosaurus kinderfeestje. Meer dan 30 pagina’s boordevol tips, inspiratie en ideeën.

Bespaar tijd door themaversiering en uitnodigingen voor het dinofeestje online te bestellen. Makkelijk én ruime keuze!

Dino kinderfeest ideeën

Een dino feestje is origineel en heel eenvoudig om zelf thuis te organiseren. We zetten wat dinofeest ideeën op een rijtje, zodat het feestje van jouw zoon of dochter een GROOT succes wordt!

1. Een échte dino uitnodiging

Maak de andere kids enthousiast voor het dinosaurus feestje met een creatieve dino uitnodiging. Hiervoor kun je online leuke kaartjes met een dino kopen (zoals bijvoorbeeld deze super originele dinosaurus uitnodiging), maar je kunt ook samen een middagje knutselen. Zo ga je te werk: 

  1. Snij uit wit karton een kaartje van 8×10 cm.
  2. Vouw het kaartje in het midden zodat het kan blijven rechtstaan. 
  3. Zoek een leuke afbeelding of kleurplaat van een dinosaurus en print deze uit op wat dikker papier en plak de dino op de voorkant van het kaartje. 
  4. Versier de dino en de randen van het kaartje met kleurstiften.

Kant-en-klare dinosaurus uitnodigingen

Heb je geen zin of tijd om uitnodigingen te knutselen? Bestel dan een leuke dinosaurus uitnodiging online. Onze favoriete kant-en-klare dinosaurus uitnodigingen hebben we voor je op een rijtje gezet:

dinosaurus kinderfeestje taart ideeën
Een simpele taart tover je met deze taartdecoratie snel om tot een mooie dinosaurus taart.

2. Een dinosaurus in huis! 

Ontvang de kinderen met een grote dino! Plak met plakband zoveel tekenbladen aan elkaar als er genodigden zijn. Teken samen met je kind een hele grote dinosaurus over alle bladen heen. Haal vervolgens alle bladen uit elkaar en geef elk kind een blad. Met verf gaat elk kind aan de slag met het versieren en kleuren van zijn stukje dino. Hiervoor kun je als je wilt kleuren afspreken, zodat de dino overal dezelfde kleur wordt. Plak als iedereen klaar is (en de verf is gedroogd) alle blaadjes aan elkaar en hang de reuze dino op. 

3. Een dinobeker voor iedereen

Maak voor iedereen een gepersonaliseerde dinobeker. Teken verschillende soorten dino’s op stevig papier, knip ze uit en kleur ze (samen) in. Ook kun je de kinderen op de dag van het feestje de dino zelf laten inkleuren. Eventueel kun je op elke dino de naam van het kind schrijven. Maak als alle dino’s af zijn, met een speld twee gaatjes in elke dinosaurus. Plooi een stukje ijzerdraad en steek het door de gaatjes. Doe het draadje rond een rietje en draai het stevig aan. Tadaaaa: de dinobeker is af!

Ook kun je leuke dinobekers (en bordjes) online bestellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vette dino bekers?!

4. Eten als een dino

Dien de drankjes op in deze supergrote kartonnen bekers of ga voor de dinosaurus bekers van hierboven. Hier doe je lekker lang mee! Serveer bij deze grote drankjes een reuzepannekoek. Hiervoor heb je 200 gr. zelfrijzend bakmeel, 0,5 liter melk, 3 eieren, 2 eetlepels suiker en bakboter nodig. Voor een reuzepannekoek zet je twee borden naast elkaar. Leg er twee pannekoeken op met de randen net op elkaar. Rol nu op tot een superlange pannekoek. Vul of versier hem met suiker, jam, rode kersen, hagelslag of andere lekkernijen. Het maken van de pannenkoek is heel eenvoudig: 

  1. Doe het meel en de suiker in een kom.
  2. Roer de melk en de eieren erdoor.
  3. Laat een beetje boter in een koekenpan smelten. 
  4. Doe een pollepel beslag in de pan. Draai de pannenkoek om als de ene zijde gebakken is. 
dino ballon kinderfeestje

5. Dinosaurussen-vanger

Een geschikt spelletje voor een dinosaurusfeest is het spel “Dinosaurussen-vanger”. De dinosaurussen mogen niet buiten het speelveld komen, dat mag alleen de vanger. De vanger heeft een bal, waarmee hij onder het lopen voortdurend moet stuiten en waarmee hij iemand af mag gooien. De dinosaurussen mogen zich alleen afweren met hun onderarmen en handen. Worden ze op een andere plaats geraakt? Dan worden ze ook een dinosaurus-vanger. De vangers mogen de bal overgooien naar elkaar. De dinosaurus die het laatst geraakt wordt is de winnaar van het spelletje. 

6. Dinosaurussenloop

Knip lange repen linnen van een oud laken. Laat iedereen twee aan twee zitten. Knoop iemand zijn linkervoet vast aan de ander zijn rechtervoet. Om het snelst wordt nu een parcours afgelegd. Moeilijker, maar leuker, wordt het wanneer meer dan twee personen aan elkaar geknoopt worden.