Among Us kinderfeestje

Among Us feestje organiseren?

Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig? Dan is het tijd voor het organiseren van een spannend kinderfeestje. Wat dacht je van een Among Us kinderfeest? Perfect voor een échte Among Us fan! Ben je nog niet helemaal bekend met Among Us? Geen probleem! We praten je eerst kort even bij. Daarna lees je de origineelste ideeën voor spelletjes, passende versnaperingen en creatieve uitnodigingen! Zijn jullie helemaal klaar voor een Among Us verjaardag?

Among Us feest zelf organiseren

Een Among Us kinderfeestje is heel eenvoudig zelf te organiseren. Dit kan gewoon thuis of, als het zonnetje schijnt, in de tuin of het park in de buurt. Kinderfeestjes Koningin heeft wat tips voor jullie Among Us verjaardagsfeestje op een rijtje gezet. Hiermee wordt het kinderfeestje van jouw zoon of dochter gegarandeerd bloedstollend en meeslepend!

Bespaar tijd door een versierpakket in thema en uitnodigingen voor het Among Us kinderfeestje online te bestellen.

Among Us: het verhaal

Among Us is een online computerspelletje ontstaan in 2018. Eind 2020 werd dit spel populair onder kinderen en jongeren. Tijdens het spelletje begeef je je in een ruimteschip. De spelers van het spel (4 tot 10) worden verdeeld in twee groepen: de bemaningsleden ofwel Crewmates en de bedriegers ofwel Imposters. De bemanningsleden weten niet welke speler in welke groep is ingedeeld. Het doel van de bemanningsleden is het uitvoeren van bepaalde taken, de sabotageacties van de bedriegers ongedaan maken en op zoek te gaan naar wie de bedriegers zijn. De bedriegers proberen op hun beurt weer te saboteren en de bemanningsleden te vermoorden zonder dat bekend wordt dat zij de bedriegers zijn. Klinkt dit spel je bekend in de oren? Dat kan! Het lijkt heel erg op Weerwolven van Wakkerdam.

1. Een passende Among Us uitnodiging

Een spannend en avontuurlijk Among Us kinderfeestje begint met het versturen van een passende uitnodiging. Stel eerst samen met je zoon of dochter een lijstje met genodigden op. Vervolgens kan het maken (of kopen) van een leuke uitnodiging beginnen!

Among Us versiering én uitnodigingen

Bestel op Aliexpress een versierpakket inclusief Among Us uitnodigingen. Zo heb je alles in één keer binnen en kun je een groot deel van de voorbereidingen al afvinken. Voor meer uitnodiging en versiering inspiratie neem hier een kijkje.

Zelfgemaakte Among Us uitnodiging

Zoek een kleurplaat van Among Us Crewmates en Imposters op. Print vervolgens deze kleurplaten, plak ze op een stevig papier in de kleuren van de Among Us spelers en knip de afbeelding uit. Kleur elk poppetje (of laat de kinderen dit zelf doen) en schrijf op de achterkant de uitnodiging. Klaar is Kees!

Tijdbesparingstip: heb je niet heel veel tijd om een uitnodiging te knutselen of ben je niet zo creatief? Geen probleem. Een leuke uitnodiging bestel je snel op bol.com.

2. Versiering voor een Among Us kinderfeestje

Als alle feestbeesten op het schoolplein zijn verzameld, is het tijd om naar de feestbestemming van het Among Us kinderfeestje te vertrekken. Eenmaal aangekomen op de feestlocatie maak je met een spannende binnenkomer de start van het Among Us verjaardag onvergetelijk. De entree maak je door de deur naar ruimteschip The Skeld te knutselen op de deur waar de feestvierders door naar binnenkomen.

Teken een soortgelijke afbeelding na en plak deze op de deur van het huis.

Heb je weinig tijd (en/of zin in het knutselen)? Koop dan een paar rollen crêpepapier, knip hier linten uit en hang deze boven de deur als feestelijke entree. Nadat de jarige job en alle andere ‘bemanningsleden’ de deur openen komen ze binnen in het échte ruimteschip The Skeld. Dit kleed je aan met zwart en rood doeken, afbeeldingen van Among Us poppetjes, planeten en Glow in the Dark sterren. Met deze bloedstollend binnenkomer wordt jouw Among Us feestje zeker een succes! Let’s get this (Among Us) party started!

Borden en servetten

Koop papieren bordjes en servetten met de Among Us poppetjes. Bekijk hier het aanbod.

Among Us bekers

Grote bekers in diverse kleuren waar je met een watervaste stift de gezichten van de poppetjes op kunt tekenen. Dit kun je doen voor het feestje begint, maar je kunt ook alle kinderen hun eigen Among Us gezicht op de beker laten tekenen. Of beplak papieren bekers met deze Among Us stickers.

Tip: laat ze meteen hun naam op de beker schrijven, zodat de bekers niet door elkaar gehaald worden.

Tip2: Kant-en-klare Among Us drinkbekers koop je hier.

Among Us slingers

Print lege tekeningen van Among Us poppetjes uit en voeg deze bij de uitnodiging. Vraag of alle kinderen het ingekleurde poppetje meenemen naar het feestje en hang alle tekening op aan een slinger voor een mooi versierd feestje. Op zoek naar een kant-en-klare slinger om meteen op te hangen? Bekijk hier Among Us slingers.

34-delig Among Us versierpakket inclusief slingers verkrijgbaar bij bol.com

Among Us ballonnen

Hang ballonnen op in de kleuren van de Among Us poppetjes of koop grappige Among Us ballonnen. Bekijk hier het aanbod ballonnen of koop een compleet versierpakket inclusief ballonnen.

Meer Among Us versiering ideeën?

Heb je geen tijd of zin om te knutselen? No problem. Er zijn verschillende Among Us versierpakketten te koop. Zo tover je de kinderverjaardag in super snel om tot een leuk feestje! Zie hier wat leuke inspiratie voor Among Us versiering:

among us kinderfeestje versiering
Among Us versierpakket (36 items) verkrijgbaar bij bol.com
50x Among Us stickers verkrijgbaar bij bol.com

3. Spannende hapjes en drankjes

Na de spectaculaire entree via de aangeklede deur in ruimteschip The Skeld is het tijd voor wat lekkers en cadeautjes! Bij een Among Us verjaardagsfeestje hoort een passende traktatie. Denk hierbij aan een speciale Imposter taart, cake of andere lekkernij. Naast de lekkere lekkernij voordat het Among Us kinderfeest begint, kun je een passend en verrukkelijk hapje maken, en eventueel een traktatie voor de kinderen om mee naar huis te nemen. Zo genieten alle vriendjes en vriendinnetjes nog even na van het Among Us feestje. Inspiratie nodig? Hier een aantal tips voor verrukkelijke Among Us lekkernijen:

Among Us cupcakes

Maak chocolade cupcakes en gebruik wat botercrème-glazuur om een oreokoekje op de bovenkant van het cakeje te plakken. Met verschillende kleuren fondant maak je vervolgens Among Us poppetjes die je op elke cakeje plaatst.

Tip: gebruik deze Among Us cupcake versierprikkers. Zo is je cakeje in mum van tijd een écht Imposter cakeje!

Among Us cupcakes
Among Us cupcake prikkers verkrijgbaar bij bol.com

Among Us taart

Maak (of koop) een cake en bekleed deze cake met rood of groen fondant (of een andere kleur van één van de poppetjes). Rolfondant kun je gewoon kopen bij de supermarkt. Vervolgens maak je de ‘ogen’ van het poppetje met een lichblauwe kleur. Je kunt de cake eventueel nog een gek hoofddeksel geven. Wordt het maken van een Among Us taart te moeilijk? Versier een normale verjaardagstaart dan met deze taartdecoratie of partyprikkers.

4. Among Us spelletjes

Een Among Us feestje is pas echt een feest met bijpassende Among Us spelletjes. Gelukkig kunnen leuke en simpele spelletjes makkelijk worden omgetoverd in een Among Us spelletje:

Impostertje prik

Ken je het spelletje ezeltje prik nog? Dit spel is heel eenvoudig te veranderen in een Among Us kinderfeestje spelletje. Laat de ezel achterwege en laat op A3 of A2 formaat een Among Us poppetje printen. Knutsel een gek hoofddeksel van stevig materiaal en plak er een punaise op. Blinddoek vervolgens de feestvierders om beurten en laat ze het hoofddeksel op de juiste plek prikken.

Wie is de Imposter?

Wie is de Imposter is een spelletje waarbij iedereen in een grote kring gaat staan. Één kind is de Crewmate, hij of zij moet even buiten zicht en gehoorafstand gaan staan. De overgebleven groep wijst een Imposter aan. Daarna mag de Crewmate weer terugkomen en in het midden gaan staan; het spel kan beginnen! De Imposter moet één voor één de andere kinderen een knipoog geven zonder dat de Crewmate dit door heeft. Wanneer de Imposter naar ene kind knipoogt, mag deze neervallen op de grond. Het spel is afgelopen als de Crewmate (binnen een afgesproken aantal kansen) ontdekt wie de Imposter is, of als de Imposter iedereen heeft omgebracht.

Het gesaboteerde snoepje

Een spannend snoepspelletje én tevens leuk Among Us kinderfeestjes spel is ‘het gesaboteerde snoepje’. Hiervoor heb je verschillende snoepjes nodig, bijvoorbeeld M&M’s of Skittels. Ook kun je hier verschillende soorten fruit voor gebruiken: bijvoorbeeld een aardbij, druif, framboos en stukje manderijn. Eén van de Crewmates wordt de gang op gestuurd en moet wachten tot hij of zij weer geroepen wordt door de rest. De andere kinderen, de Imposters, moeten tussendoor één snoepje of stukje fruit aanwijzen als gesaboteerd snoepje. Vervolgens mag de Crewmate weer van de gang terug komen en één voor één de snoepjes aanwijzen. Als dit niet het gesaboteerde snoepje is, mag de Crewmate dit snoepje bewaren of opeten. Zodra de Crewmate het gesaboteerde snoepje aanwijst mag de rest heel hard STOP (of iets anders naar keuze) roepen. En moet deze Crewmate stoppen met snoepjes kiezen. Zorg dat alle kinderen ongeveer evenveel snoepjes of stukjes fruit hebben aan het eind van het snoepspel. 

Variatie: je kunt ook meerdere kinderen naar de gang sturen als Crewmate, waardoor je, net als in het echte spel, meerdere Crewmates en Imposters hebt.

Voorbeeld van de uitvoering van het spelletje: ‘het gesaboteerde snoepje’.

Among Us piñata

Sluit de spelletjes middag af met een Among Us piñata. Deze piñata maak je makkelijk zelf. Dit doe je met een doos en crêpepapier. Hiervoor heb je het nodig: langwerpige doos, crêpepapier in de kleuren van een Imposter, verf in diverse kleuren. Verf de doos in de gekozen kleur en bekleed de doos met stroken loshangend crêpepapier. Zorg dat op de plek van de ogen geen crêpepapier wordt geplakt en schilder hier met verf de ogen. Zodra je piñata af is, kun je hier aan de bovenkant een gat in maken. Vul de piñata met confetti en snoepjes en laat de kinderen één voor één met een houten stok tegen de piñata slaan. Het spel is afgelopen als de confetti en de snoepjes uit de piñata vallen. Laat de winnaar de uit de piñata gevallen snoepjes verdelen.

Nog meer Among Us kinderfeest ideeën?

Heb je nog andere ideeën voor een geslaagd Among Us feestje? Laat het ons weten in een reactie!

Bespaar tijd door themaversiering en uitnodigingen voor het Among Us kinderfeestje online te bestellen. Bekijk hier het aanbod.