kinderfeestje 9 jaar

Jouw zoon of dochter wordt binnenkort 9 jaar. Tijd voor een origineel en onvergetelijk kinderfeestje. Maar hoe pak je het organiseren van dit kinderfeestje thuis of op een externe locatie aan? Ben je nog op zoek naar inspiratie en tips voor het kinderfeestje voor een 9-jarige? Laat je dan verder helpen in dit artikel. Met onze tips speciaal voor kinderen van 9 jaar én spelletjes ideeën wordt het feestje van jouw zoon of dochter zeker een succes!

Tip: ben je van plan het kinderfeestje voor je (bijna) 9-jarige koter thuis te vieren? Bekijk hier uitnodigingen en versiering voor het feestje. Zo wordt het organiseren van het kinderfeestje een stuk makkelijker én maak je van je huis super snel en eenvoudig een sfeervolle feestlocatie!

Een kinderfeestje voor 9 jaar organiseren

Hoewel je kind waarschijnlijk al dagen wakker ligt door de spanning voor zijn of haar negende verjaardag, is de verjaardag van je kind ook voor jou als ouder of verzorger een belangrijke gebeurtenis. Om het feestje nóg specialer te maken, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet. Zo kun je gewoon thuis heel eenvoudig een leuk en origineel kinderfeestje organiseren:

Kinderfeestjes tips voor een 9-jarige

#1 Wat wordt het thema van het feest?

Ga voordat je begint met het plannen en organiseren van het kinderfeestje met je kind samenzitten: wat voor soort feestje zou je kind leuk vinden dit jaar? Doe dit niet meer dan een paar maanden van tevoren zodat je voorkomt dat je zoon of dochter het thema ontgroeid is. Wie weet heeft die zeemeermin dan inmiddels plaats gemaakt voor een pokémon hype! Het is aan te raden om zelf alvast een lijstje op te stellen met wat thema’s. Hierdoor maak je de keuze van je kind makkelijker én heb je alvast een lijstje met thema’s die je makkelijk door kunt vertalen naar een leuk kinderfeestje! Voor het 9e levensjaar van je kind kunnen de volgende thema’s je wellicht op weg helpen:

Themafeestje: zo pak je dat aan!

Voor het doorvertalen van het gekozen thema in alle onderdelen van het feestje, kun je het thema laten terugkomen in de versiering, uitnodigingen, traktaties en spellen.

#2 Samenstellen van de gastenlijst

Stel de gastenlijst voor het kinderfeestje samen met je zoon of dochter op. Wie zijn de vriendjes en vriendinnetjes van je kind? Denk hiervoor verder dan de kinderen op het schoolplein. Bijvoorbeeld de vriendjes en vriendinnetjes op de sportclub, uit de buurt of binnen de familie. Op de leeftijd van 9 zullen meisjes vaak meer spelen met meisjes en jongens met jongens. Denk echter niet bij voorbaat dat dit ook voor jouw kind het geval is en dat je dochter alleen met meisjes speelt of je zoon alleen met jongens. Vraag je kind duidelijk met wie hij het liefst speelt tijdens en na schooltijd! Voor een kinderfeestje van een kind van 9 jaar adviseren we +/- 9 vriendjes en vriendinnetjes te nodigen. Laat je niet verleiden om heel veel meer kinderen uit te nodigen. Rond de 9 kinderen is meer dan voldoende om een onvergetelijk verjaardagsfeestje te vieren! Vier je het feestje op een externe locatie? Dan kan 9 zelfs wat veel zijn. Bekijk goed wat je budget is en of je met 9 kinderen het overzicht kunt houden. Het moet ook voor jou een fijne dag zijn :).

Tip: vaak willen ouders en verzorgers de kinderen uitnodigen waarvan hun kind zelf ook een uitnodiging heeft gekregen. Dit kun je altijd meenemen in het samenstellen van de gastenlijst, maar laat je zoon of dochter de uiteindelijke keuze van de gastenlijst bepalen.

kinderfeestje 9 jaar karaoke feest

#3 Kinderfeestje 9 jaar: thuis of op een externe locatie?

Een kinderfeestje voor een kind van (bijna) 9 jaar is een groot spektakel voor je kind, maar ook voor jou als ouder of verzorger. We raden daarom aan om een planning te maken. Zo ervaar je minder stress tijdens het feestje. Denk bij het maken van deze planning na over start -en eindtijd van het feestje, de uitnodigingen, de versiering, de hapjes en drankjes, en de benodigdheden voor de spelletjes. Vier je het kinderfeestje niet thuis maar op een externe locatie? Denk ook dan na over het meenemen van wat traktaties en drinken. Verder adviseren we de externe locatie op tijd te boeken, het zou zonde zijn als alle leuke activiteiten en locaties al vol geboekt zijn. Wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn met de uitnodigingen en de versiering? Bol.com heeft een groot assortiment met complete versierpakketten voor (bijna) elk thema. Ook vind je hier veel leuke uitnodigingen. Dit bespaart jou weer tijd (en stress).

jungle versierpakket feestje
Voorbeeld versierpakket voor Jungle kinderfeestje – verkrijgbaar op bol.com

#4 Uitnodigingen voor het 9-jarig kinderfeestje

Doe de uitnodigingen pas op de bus als de locatie van het feestje vast ligt. Het kan handig zijn om deze locatie op de uitnodiging te schrijven (bijvoorbeeld als de ouders de kinderen op deze locatie moeten ophalen). Daarnaast hebben sommige externe locaties een eindtijd die je op de uitnodiging kunt communiceren naar de ouders en verzorgers van de kinderen. De uitnodigingen kun je zelf knutselen. Heb je hier geen zin in en/of geen tijd voor? Geen probleem. Zie hier een overzicht met leuke en feestelijke uitnodigingen voor kinderfeestjes.

Tip: stuur de uitnodigingen minimaal 2 weken van te voren, zodat ouders of verzorgers rekening kunnen houden met het eventueel brengen en halen van hun kind.

#5 Uitnodigingen uitdelen

Deel de uitnodigingen met zorg uit. Het is nooit fijn om geen uitnodiging te krijgen voor een feestje waar je graag naartoe zou gaan. Leraren zeggen vaak hoe hartverscheurend het is om kinderen buitengesloten te zien worden. Deel de uitnodigingen daarom niet uit op school, maar ga in plaats daarvan samen langs de deuren of doe de uitnodigingen op de post. Zo zorg je ervoor dat niemand onnodig wordt gekwetst.

#6 Kinderfeestje 9 jaar: de spelletjes!

Bespreek verder of je kind voorkeuren heeft voor bepaalde spelletjes. Wellicht heeft hij of zij op een ander kinderfeestje een leuk spelletje gedaan? Of worden er op school leuke spelletjes gespeeld in de pauze of tijdens gym? Op onze website vind je onder elk thema een aantal spelletjes ideeën. Ook hebben we een pagina met oud hollandse spelletjes en snoepspelletjes opgesteld én hebben we diverse draaiboeken samengesteld met een aantal spelletjes. Laat je inspireren en stel samen met je zoon of dochter een lijst met leuke spelletjes op.


Tip: red je het niet om alle spelletjes te spelen tijdens het feestje? Stress dan niet! Het gaat erom dat de kinderen zich vermaken, niet dat alle spelletjes zijn gespeeld 😉

#7 Hoe lang mag het feestje duren?

Ee kinderfeestje voor een 9-jarige mag best een paar uur of dagdeel duren. Laat het feestje na de lunch starten en breng alle kinderen na het eten naar huis. Wil je een spannende speurtocht doen, een griezelfilm kijken of een sleepover organiseren? Laat het feestje dan na het avondeten starten en breng de kinderen de volgende dag na het ontbijt weer naar huis. We adviseren het kinderfeestje niet té lang te laten duren en het te beperken tot één gezamelijke maaltijd (ontbijt, lunch of avondeten).

Klaar voor het feestje?

Heb jij voldoende inspiratie opgedaan om van het kinderfeestje voor jouw (bijna) 9-jarige koter een onvergetelijk feest te maken? Maak het jezelf makkelijk en bestel de thema versiering en uitnodigingen online. Zo heb je de basis voor een leuk feest al in huis en hoef je daar niet meer over te stressen. Veel feest plezier!