kinderfeestje 8 jaar

Tips voor een 8-jarig kinderfeestje

Wordt jouw zoon of dochter alweer 8 jaar en ben je op zoek naar tips en ideeën voor een creatief en leuk kinderfeestje? In dit artikel geven we je inspiratie voor het organiseren van een geslaagd 8-jarig kinderfeestje. Tijd om je handen uit de mouwen te steken!

Tijdbesparingstip: Heb je niet heel veel tijd voor het organiseren van het kinderfeest? No problem! Bespaar tijd door themaversiering en uitnodigingen voor het 8 jarig kinderfeestje online te bestellen.

Kinderfeestje 8 jaar: 8 ideeën

Het is slim om eens na te denken over de locatie van dit kinderfeestje. Wil je het kinderfeestje voor je (bijna) 8 jaar oude zoon of dochter thuis organiseren? Of kies je liever een feestje op een externe locatie? Voor iedereen die zélf aan de slag gaat met het organiseren van het feestje voor een 8 jarige, hebben we een aantal tips.

#1 De gastenlijst voor een kinderfeestje 8 jaar

Een gastenlijst opstellen is één van de eerste dingen die je gaat doen wanneer je een kinderfeestje organiseert. Aan de hand van het genodigde aantal kinderen, kun je vervolgens makkelijk de invulling van het kinderfeestje voor je 8-jarige bedenken. Een veel voorkomende richtlijn is om niet meer kinderen uit te nodigen dan de leeftijd van je kind. Eventueel kun je hier één kind bij optellen. Voor een 8-jarig kind betekent dit dat het uitnodigen van 8 tot 9 kinderen op het feestje een goed aantal is. Het idee hierachter is om het feest niet te groot te maken. Het feestje op zich is al een hele ervaring voor je kind en wordt met meer kinderen al snel overweldigd.

#2 8 jaar = +/- 8 gasten

Als ouder of verzorger heb je meestal wel een goed idee van de vriendjes of vriendinnetjes van je kind. Toch kan het zomaar zo zijn dat je kind op het schoolplein vaak met een vriendje optrekt, waar jij nog geen weet van hebt. Vraag daarom altijd aan je zoon of dochter naar de vriendjes en vriendinnetjes waar hij of zij graag mee speelt. Ook kun je eens bij de juf of meester navragen met wie je kind veel omgaat. Vergeet daarnaast de vriendjes van de sportclub, familie of uit de buurt niet. Vertel je kind duidelijk dat 8 vriendjes of vriendinnetjes een uitnodiging krijgen voor het kinderfeestje en stel vervolgens samen de gastenlijst op. 

Tip: vaak willen ouders en verzorgers de kinderen uitnodigen waarvan het kind zelf ook een uitnodiging heeft gekregen. Probeer hier niet te veel aan vast te houden en laat vooral je kind bepalen wie hij of zij op het feestje wilt uitnodigen.

#3 Uitnodigingen uitdelen

Deel minimaal 2 weken van te voren de uitnodiging uit. Dat is genoeg tijd voor de kinderen en ouders om vervoer te regelen en een cadeautje te kopen. Deel de uitnodiging vooral niet te vroeg uit. Hierdoor kan het zijn dat het feestje vergeten wordt. Verder adviseren we om de uitnodigingen niet in de klas of op het schoolplein uit te delen. Hierdoor kunnen kinderen die niet uitgenodigd worden verdrietig worden. Het is nooit fijn om geen uitnodiging te krijgen voor een feestje, zeker niet als je dit wel had verwacht. Doe daarom de uitnodigingen gewoon op de post of breng ze na schooltijd samen langs de huizen. Zo voorkom je dat andere kinderen zich buitengesloten voelen.

#4 Een feest locatie kiezen voor een kinderfeestje 8 jaar

Kinderfeestjes voor een 8-jarige zijn prima thuis te organiseren. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om een leuk en origineel kinderfeestje thuis te organiseren. Bij goed weer is een kinderfeestje buiten in de tuin of in het park ook aan te raden. Wil je toch liever het kinderfeestje vieren op een externe locatie? Zorg dan dat je op tijd op zoek gaat naar een leuke activiteit en locatie. Doe dit minimaal een maand van te voren. Zo voorkom je dat alle locaties al volgeboekt zijn. Daarnaast is het handig om de locatie te vermelden op de uitnodiging indien de kinderen opgehaald moeten worden. Ook geeft het jezelf wat rust als je alles op tijd regelt.

#5 Thema voor het kinderfeestje

Organiseer een 8-jarig kinderfeestje met een leuk thema. Hierdoor maak je het voor je kind nóg leuker om het feestje te geven. Ook zullen de vriendjes en vriendinnetjes enthousiast worden van een themafeestje. En hé, het maakt het organiseren van het feestje voor jezelf ook leuker! Win, win, win situatie dus! Stel daarom een lijstje op met favoriete televisieprogramma’s van je zoon of dochter, lievelingsmuziek of onlangs uitgekomen series en films. We hebben een aantal populaire thema’s voor 8-jarige op een rijtje gezet. Onder het kopje thema in het menu vind je een uitgebreid overzicht met alle kinderfeestjes thema’s.

Laat je inspireren:

Combineer het thema met de tips in dit artikel voor een super geslaagd thema feestje voor je 8-jarige zoon of dochter!

#6 Je thema is de rode draad van het feestje

Heb jij of je dochter/zoon een thema uitgekozen? Laat dit thema dan terugkomen in alle aspecten van het kinderfeestje voor je 8-jarige zoon of dochter. Zo kun je de uitnodiging, traktaties, spelletjes en versiering van het verjaardagsfeestje geheel in thema doen. Zo wordt je thema de rode draad van het kinderfeestje en blijven de 8-jarige vriendjes en vriendinnetjes enthousiast. Voor themaversiering, uitnodigingen en traktatiedecoraties raden we aan eens een kijkje te nemen online. Zo heeft bol.com heeft een uitgebreid aanbod met versiering voor diverse kinderfeestjes thema’s. Ideaal om je feestje helemaal af te maken en er een geslaagde dag van te maken!

voorbeeld versierpakket kinderfeestje
Voorbeeld compleet versierpakket voor kinderfeestjes – verkrijgbaar op bol.com

#7 Hoe lang duurt het 8-jarige feestje?

We raden aan om een feestje voor een 8-jarige maximaal 3 uur te laten duren. In deze drie uur heb je meer dan genoeg tijd om een leuk feestje te organiseren. Laat de kids cadeautjes uitpakken, van de heerlijke verjaardag traktaties genieten en wat spelletjes spelen. De tijd zal voorbij vliegen! Door de vele indrukken en kinderen om mee te spelen hoeft het feestje niet langer dan 3 uur te duren. Dan worden de kinderen moe en hangerig.

#8 Stel een checklist op

Het is aan te raden om ter voorbereiding van het kinderfeestje van je (bijna) 8 jarige koter een planning en een checklist te maken. Bedenk hiervoor welke activiteiten op de planning staan en hoe lang elke activiteit duurt (bijv. cadeautjes uitpakken, drinkpauze of een spelletje). Plan niet te strak; wanneer er tijd over is kun je altijd even een rust of drinkpauze inlassen of de kids vrij laten spelen. Met een planning stel je vervolgens makkelijk een checklist op. We adviseren om ruim twee weken voor het 8-jarig verjaardagsfeestje met het opstellen van deze checklist te beginnen. Hierdoor heb je de tijd om de checklist tussendoor aan te vullen als er iets nieuws te binnen schiet. Zo zorg je ervoor dat je op de dag van het feestje niet meer voor verrassingen komt te staan.

Klaar voor het feestje?

We hopen dat de bovenstaande tips je hebben geholpen zodat je helemaal klaar bent voor 8e verjaardag van je zoon of dochter. Heb je niet heel veel tijd? Maak het jezelf dan makkelijk door de thema versiering en uitnodigingen online te bestellen. Zo hoef je daar al niet meer over te stressen! Heel veel succes met het organiseren van het feestje. Geniet ervan!