kinderfeestje 7 jaar

Wat vliegt de tijd! Jouw zoon of dochter wordt alweer 7 jaar. Tijd voor een onvergetelijke verjaardag. Maar hoe pak je het organiseren van dit feestje thuis aan? Ben je nog zoekende naar wat inspiratie en ideeën voor het 7-jarig kinderfeestje? Laat je dan verder helpen in dit artikel. Met onze kinderfeestjes-7-jaar tips en spelletjes ideeën wordt het feestje van jouw zoon of dochter gegarandeerd een succes.

Tijdbesparingstip: Heb je niet heel veel tijd voor het organiseren van het feestje? Geen probleem! Bespaar tijd door themaversiering en uitnodigingen voor het kinderfeestje online te bestellen.

Ideeën voor een kinderfeestje 7 jaar

Hoewel je kind waarschijnlijk al dagen wakker ligt door de spanning voor zijn of haar zevende verjaardag, is de verjaardag van je kind ook voor jou als ouder of verzorger speciaal. Om het verjaardagsfeestje nóg specialer te maken, kun je gewoon thuis al een leuke en origineel kinderfeestje organiseren om blijvende herinneringen te maken. We zetten wat tips op een rijtje zodat dat kinderfeestje voor jouw (bijna) 7-jarige koter onvergetelijk wordt!

Een 7-jarig kinderfeestje: 7 tips!

#1 Wat wordt het thema?

Ga voordat je begint met het organiseren van het kinderfeestje met je kind samenzitten: wat voor soort feestje zou je kind leuk vinden dit jaar? Doe dit niet meer dan 2 maanden van tevoren zodat je voorkomt dat je zoon of dochter het thema niet meer leuk vind. Misschien heeft die unicorn dan inmiddels plaats gemaakt voor een zeemeermin hype! Wanneer je vraagt wat je zoon of dochter een leuk thema vindt, is het handig om zelf alvast een lijstje op te stellen met wat thema’s. Hierdoor maak je het kiezen makkelijker én heb je alvast een lijstje met thema’s die makkelijk door te vertalen zijn naar een leuk kinderfeestje! Voor het 7e levensjaar van je kind kunnen de volgende thema’s je wellicht op weg helpen:

Themafeestje: aanpak

Voor het doorvertalen van het gekozen thema in alle aspecten van het feestje, laat je het thema terugkomen in de uitnodigingen, versiering, hapjes en drankjes en spelletjes. Naast de bovenstaande thema’s heeft Kinderfeestjes Koningin diverse andere thema’s voor (thuis)kinderfeestjes voor jongens van 7 jaar én kinderfeestjes van meisjes van 7 jaar! Je vind alle thema’s onder thema in het menu.

#2 Gastenlijst voor een kinderfeestje 7 jaar

Stel samen met je zoon of dochter een gastenlijst op met vriendjes of vriendinnetjes van je kind. Hierbij hoef je je niet te beperken tot de kinderen op het schoolplein. Denk bijvoorbeeld ook aan de vriendjes en vriendinnetjes op de voetbalclub, uit de straat of binnen de familie. Rond de leeftijd van 7 ga je vaak ervaren dat meisjes meer met meisjes gaan spelen en jongens meer met jongens. Denk niet bij voorbaat dat jouw dochter alleen met meisjes speelt of jouw zoon met jongens. Vraag je kind duidelijk met wie hij het liefst speelt tijdens en na schooltijd! Voor een kinderfeestje van een kind van 7 jaar raden we aan +/- 7 kinderen uit te nodigen. Laat je niet verleiden om veel meer kinderen uit te nodigen. 7 kinderen is meer dan voldoende om een onvergetelijk verjaardagsfeestje te vieren. 

Tip: vaak willen ouders en verzorgers de kinderen uitnodigen waarvan hun kind zelf ook een uitnodiging heeft gekregen. Natuurlijk kun je dit in beschouwing nemen, maar laat je zoon of dochter de uiteindelijke keuze van de gastenlijstsamenstelling bepalen. 

kinderfeestje 7 jaar

#3 De planning en locatie van het kinderfeestje

Een feestje voor je kind van (bijna) 7 jaar is een groot evenement voor je kind én voor jou als ouder of verzorger. We raden aan om een planning te maken, zodat je minder stress gaat ervaren en het feestje soepel verloopt. Denk bij het maken van de planning na over begin -en eindtijd van het feestje, de uitnodigingen, hoever van tevoren je de versiering, de hapjes en de benodigdheden voor de spelletjes moet regelen en of het feestje eventueel op een externe locatie wordt gehouden. In dien dit laatste het geval is, adviseren we de locatie op tijd te boeken. Wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn met de uitnodigingen en de versiering? Bol.com heeft een groot aanbod met complete versierpakketten voor (bijna) elk thema. Ook vind je hier veel leuke uitnodigingen. Dit bespaart jou weer tijd (en stress).

jungle versierpakket feestje
Voorbeeld versierpakket voor Jungle kinderfeestje – verkrijgbaar op bol.com

#4 Uitnodigingen voor het 7-jarig feestje

Nodig de kinderen pas uit als de locatie van het feestje vast ligt. Het kan handig zijn om deze locatie op de uitnodiging te schrijven (bijvoorbeeld als de ouders de kinderen op deze locatie moeten ophalen). Ook zullen sommige externe locaties een eindtijd hebben welke je op de uitnodiging kunt communiceren naar de ouders en verzorgers van de genodigden. De uitnodigingen kun je zelf knutselen. Heb je hier geen zin in en/of geen tijd voor? Zie hier een overzicht met populaire uitnodigingen voor kinderfeestjes.

Tip: stuur de uitnodigingen minimaal 2 weken van te voren, zodat ouders of verzorgers rekening kunnen houden met het eventueel brengen en halen van hun kind.

#5 Kinderen uitnodigen

Deel de uitnodigingen met zorg uit. Je zult zelf nooit een vriend of vriendin uitnodigen voor een etentje in het bijzijn van een andere vriend die je niet uitnodigt. Het is nooit fijn om geen uitnodiging te krijgen voor een feestje waar je graag naartoe zou gaan. Leraren zeggen vaak hoe hartverscheurend het is om kinderen buitengesloten te zien worden. Laat daarom je kind niet de uitnodigingen uitdelen op school. Ga in plaats daarvan samen langs de deuren of doe de uitnodigingen op de post.

#6 Spelletjes voor een 7-jarig kinderfeestje

Bespreek verder of je kind voorkeuren heeft voor bepaalde spelletjes. Heeft hij of zij op een ander kinderfeestje een leuk spelletje gedaan? Of worden er op school leuke spelletjes gespeeld in de pauze of tijdens gym? Op onze website vind je onder elk thema een aantal spelletjes ideeën. Ook hebben we een pagina met oud hollandse spelletjes, snoepspelletjes en spelletjes voor een winterkinderfeestje opgesteld. Laat je inspireren!

#7 Een kort maar krachtig feestje

Het geslaagd kinderfeestje hoeft geen kinderfeestje te zijn wat heel lang duurt. Een 7-jarig kind zal door alle indrukken en impulsen na een paar uurtjes moe worden. Een feestje van 3-uur is volkomen acceptabel voor een kinderfeestje voor 7 jaar. Laat je niet verleiden om dit veel langer te maken: in 3 uur hebben de kids voldoende tijd om de cadeautjes uit te pakken en leuke spelletjes te spelen. Zeker voor een kinderfeestje na een schooldag is 3 uur lang genoeg voor een kinderfeestje voor 7 jaar.

Ready to party?

Heb jij voldoende inspiratie opgedaan om van het 7-jarig kinderfeestje een onvergetelijk festijn te maken? Maak het jezelf makkelijk en bestel de thema versiering en uitnodigingen online. Zo heb je de basis voor een leuk feest al in huis en hoef je daar niet meer over te stressen. Veel feest plezier!