kinderfeestje 6 jaar

Wordt jouw zoon of dochter binnenkort 6 jaar? Dan is hij of zij al volwassen genoeg om te begrijpen wat verjaardagsfeestjes zijn. Zo zullen vast vriendjes of vriendinnetjes al hun eerste kinderfeestje hebben gehad en zal er in de klas worden gevraagd hoe jouw zoon of dochter de 6e verjaardag gaat vieren. Tijd voor een onvergetelijk 6-jarig kinderfeestje!

Draaiboek kinderfeestje 6 jaar

draaiboek kinderfeestje 5 en 6 jaar

Download hier het complete draaiboek voor een kinderfeestje voor 6 jarige. Meer dan 30 pagina’s boordevol tips, inspiratie en ideeën.

Ideeën voor een kinderfeestje 6 jaar

De zesde verjaardag van je kind is ook speciaal voor jou als ouder of verzorger. Om dit feest nóg specialer te maken, kun je een spannend en leuk verjaardagsfeest organiseren om blijvende herinneringen te creëren. We zetten wat tips en tricks op een rijtje zodat dat kinderfeestje voor jouw (bijna) 6-jarige koter onvergetelijk wordt!

Bespaar tijd door themaversiering en uitnodigingen voor het feestje online te bestellen. Makkelijk én ruime keuze!

Tips voor een 6-jarig kinderfeestje

#1 Wat wordt het thema?

Als ouder of verzorger is het leuk om een uniek verjaardagsfeestje te organiseren om het 6e levensjaar van je (nog net) kleuter zo onvergetelijk mogelijk te maken. Een verjaardagsfeestje met een uniek thema is het beste idee om ervoor te zorgen dat het feest lang herinnerd wordt. Denk bijvoorbeeld aan een circusfeestje, een unicornfeestje of een heksen kinderfeest. Versiering voor diverse thema’s vind je in alle soorten en maten. Bekijk hier welke versiering bij jou gekozen thema past!

Als ouder of verzorger moet je ervoor zorgen dat het thema-idee van het feest wordt opgenomen in alle aspecten van het feest. Pas daarom de uitnodigingen, versiering, hapjes en drankjes en spelletjes aan op het thema. Onder het kopje thema in het menu vind je de leukste kinderfeest thema’s voor verjaardagen van kinderen in alle leeftijden, óók voor kinderfeestjes voor jongens van 6 jaar én kinderfeestjes van meisjes van 6 jaar!

Tip: Peil ook eens bij je zoon of dochter wat hij of zij een leuk thema vindt. Omdat niet alle thema’s haalbaar zijn of heel veel werk en tijd vergen, is het verstandig om zelf alvast een lijstje op te stellen met wat thema’s.

Thema inspiratie:

Laat je inspireren door onze nieuwste themafeestjes voor kinderfeestjes. Combineer het thema met de tips in dit artikel voor een super geslaagd thema kinderfeestje voor je zoon of dochter van 6 jaar!

#2 Gastenlijst voor een kinderfeestje 6 jaar

Misschien wil je de hele klas uitnodigen, maar als je iedereen uitnodigt wordt het al snel een dolle, drukke boel. Stel een gastenlijst op met kinderen die goed bevriend zijn met jouw zoon of dochter. Denk niet alleen aan de kinderen op school, maar ook aan vriendjes of vriendinnetjes op de sportclub of kinderen uit de buurt. Voor een kinderfeestje van een kind van 6 jaar raden we aan +/- 6 kinderen uit te nodigen. Dit is meer dan voldoende om een fantastisch verjaardagsfeest te vieren. 

Tip: regelmatig willen ouders en verzorgers de kinderen uitnodigen waarvan ze zelf ook een uitnodiging hebben gekregen. Staar je hier echter niet blind op en laat de uiteindelijke keuze van je kind bepalend zijn voor de gastenlijst. 

kinderfeestje 6 jaar met 6 kinderen

#3 De planning en locatie van het kinderfeestje

Een zesde verjaardag kinderfeestje is een groot evenement voor je kind en voor jou als ouder of verzorger. Het maken van een planning is dus aan te raden om soepel feestverloop te hebben. Nadat je de gastenlijst voor het kinderfeestje 6 jaar hebt samengesteld. Wordt het tijd om na te denken over de feestlocatie. Gaat het kinderfeestje 6 jaar thuis of op een externe locatie plaatsvinden? Als je lekker thuis de 6e verjaardag van je zoon of dochter wilt vieren, zal er nagedacht moeten worden over het versieren van het huis. Liever geen gedoe? Ga dan op zoek naar een locatie in de buurt waar het feestje gevierd kan worden. 

#4 De feestuitnodiging

Nodig de feestbeesten pas uit als je de locatie van het feestje hebt bepaald. Soms kan het handig zijn om deze locatie op de uitnodiging te schrijven (bijvoorbeeld als de kinderen op deze locatie opgehaald moeten worden). Ook zullen sommige externe locaties een eindtijd hebben welke je op de uitnodiging kunt communiceren naar de ouders en verzorgers van de genodigden. De uitnodigingen kun je gewoon zelf of samen met je zoon of dochter maken. Geen zin of tijd om een middagje te knutselen? Zie hier een overzicht met populaire uitnodigingen voor kinderfeestjes.

Tip: stuur de uitnodigingen minimaal 2 weken van te voren, zodat ouders of verzorgers rekening kunnen houden met het eventueel brengen en halen van hun kind. 

Tip 2: in het draaiboek voor een kinderfeestje voor 5 en 6 jaar vind je 3 verschillende uitnodigingen. Print ze uit op stevig papier en je uitnodiging is klaar!

#5 Hou het intiem

Naast het aantal gasten wat we aanraden voor een kinderfeestje van een kind van 6 jaar, raden we aan om de uitnodigen voor het feestje niet in het openbaar uit te delen. Het is nooit fijn om geen uitnodiging te krijgen voor een feestje, zeker niet als je dit wel had verwacht. Probeer er daarom voor te zorgen dat niet het hele schoolplein weet wie er wel en niet is uitgenodigd voor het kinderfeestje. Doe de uitnodigingen daarom op de post of breng ze samen met je zoon of dochter langs de huizen. Zo voorkom je dat andere kinderen zich buitengesloten voelen als ze geen uitnodiging krijgen.

#6 Een kort maar krachtig feestje

Een kinderfeestje van een 6-jarige hoeft niet de hele dag te duren. Een kleuter is niet gewend om de hele dag met zoveel kinderen te spelen. Zeker voor de jarige zal dit een intensieve dag zijn met veel impulsen en indrukken. Na een paar uurtjes zullen de kinderen moe en hangerig worden. Laat daarom het kinderfeestje maximaal 3 uur duren. In 3 uur heb je meer dan genoeg tijd om cadeautjes uit te pakken, een lekker stukje taart te eten en een aantal leuke spelletjes te spelen. Zeker na een schooldag is een feestje van 3 uur lang genoeg voor een kinderfeestje voor 6 jaar.

Ready to party?

Ben jij klaar voor het feestje? Maak het jezelf makkelijk en bestel de thema versiering en uitnodigingen online en download het onderstaande draaiboek. Zo heb je de basis voor een geslaagd feest al in huis en hoef je daar niet meer over te stressen. Veel feest plezier!