Wordt jouw zoon of dochter binnenkort 5 jaar en kijkt hij of zij al weken reikhalzend uit naar het kinderfeestje? Dan is het voor jou hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken!

Draaiboek kinderfeestje 5 jaar

draaiboek kinderfeestje 5 en 6 jaar

Download hier het complete draaiboek voor een kinderfeestje voor een 5 jarige. Meer dan 30 pagina’s boordevol tips, inspiratie en ideeën.

Ideeën voor een kinderfeestje 5 jaar

Het is slim om eens na te denken over de locatie van dit kinderfeestje. Wil je het kinderfeestje voor je 5 jaar oude koter en vriendjes thuis organiseren? Of kies je liever een kinderpartijtje op een externe locatie? Voor elke ouder of verzorger die zélf aan de slag gaat met het plannen en organiseren van een kinderfeestje voor een 5 jarig kind, hebben we een aantal tips en tricks. 

Bespaar tijd door themaversiering en uitnodigingen voor het kinderfeestje online te bestellen.

#1 Houd de gastenlijst van een kinderfeestje 5 jaar klein, maar fijn!

Of je zoon of dochter nu iedere dag met een ander kindje op het schoolplein speelt of altijd met hetzelfde vriendje, we raden aan de gastenlijst van een kinderfeestje voor 5 jaar klein te houden. Vaak kiezen ouders of verzorgers ervoor om de leeftijd van het kind als leidraad te houden voor het aantal vriendjes die uitgenodigd worden. Wordt je kind 5 jaar? Dan bestaat de kinderfeestjes gastenlijst uit 5 vriendjes of vriendinnetjes. Het kinderfeestje an sich zal er al voor zorgen dat je kind drukker dan normaal is, meer dan een handvol vriendjes zijn daarom niet nodig om je kind een fantastische dag te bezorgen! 

kinderfeestje 5 jaar piraten thema


#2 Kies samen de +/- 5 gasten

Als ouder of verzorger heb je vaak wel een goed idee van de vriendjes of vriendinnetjes van je kind. Toch kan het zomaar zo zijn dat je kind in het speelkwartier vaak met een vriendje optrekt, waar jij nog geen weet van hebt. Vraag je zoon of dochter daarom eens naar de vriendjes en vriendinnetjes waar hij of zij graag mee speelt. Nog meer informatie verzamel je hierover bij de juf of meester. Vergeet naast de klasgenoten, vriendjes van de sportclub of familie niet. Vertel je kind duidelijk dat 5 kindjes een uitnodiging krijgen voor het kinderfeestje en stel samen een gastenlijst op. 

Tip: regelmatig willen ouders en verzorgers de kinderen uitnodigen waarvan ze zelf ook een uitnodiging hebben gekregen. Staar je hier echter niet blind op en laat de uiteindelijke keuze van je kind bepalend zijn voor de gastenlijst. 

#3 Hang niet alles aan de grote klok

En daarmee bedoelen we dat het niet altijd even handig is om de uitnodigingen voor het kinderfeestje op het schoolplein uit te delen. Het is nooit fijn om geen uitnodiging te krijgen voor een feestje, zeker niet als je dit wel had verwacht. Is jouw zoon en dochter een alleman vriendje? Doe de uitnodigingen dan gewoon op de post of breng ze samen langs de huizen. Zo voorkom je dat andere kinderen zich buitengesloten voelen als ze geen uitnodiging krijgen.

#4 Een feestlocatie kiezen voor een kinderfeestje 5 jaar

Kinderfeestjes voor een 5-jarige zijn prima thuis te organiseren. Alleen al het feit dat er een kinderfeestje gevierd gaat worden zal bij een kind van 5 een lach op zijn of haar snoetje toveren. Een voordeel van externe locaties is dat je er zelf minder tijd en energie aan kwijt bent. Een nadeel van externe kinderfeest locaties zijn de kosten en het regelen van vervoer. 

#5 Koppel het kinderfeestje aan een leuk thema

Door het verjaardagsfeestje een leuk en bekend thema mee te geven, maak je het niet alleen voor je kind nóg leuker om het feestje te vieren, maar ook voor jezelf! Stel daarom eens een lijstje op met favoriete televisieprogramma’s van je zoon of dochter, lievelingsboeken of onlangs uitgekomen films. Thema’s die populair zijn voor een kinderfeestje 5 jaar zijn prinsessenfeestjes, piratenfeestjes of dierenfeestjes . Vind je deze thema’s nog te algemeen? Kies dan voor bijvoorbeeld een unicorn kinderfeestje, jungle kinderfeestje of AJAX kinderfeestje. 

Tip: speciaal voor kinderfeestjes voor een 5-jarige hebben we een draaiboek in dierenthema samengesteld. Compleet met planning, spelletjes, uitnodigingen, versieringen en taartrecept!

Laat je inspireren:

Bekijk hieronder onze nieuwste themafeestjes. Combineer het thema met de tips in dit artikel voor een super geslaagd thema kinderfeestje voor je 5-jarige zoon of dochter!

#6 Je thema is de rode draad van het feestje

Heb je een kinderfeestje voor 5 jaar met een thema? Laat dit thema dan terugkomen in de uitnodiging, traktatie, spellen en aankleding van het verjaardagsfeestje. Zo wordt je thema de rode draad van het kinderfeestje en blijven de 5-jarige koters geboeid tijdens de spelletjes. Op onze kinderfeestje thema pagina op deze website kun je per thema ideeën en inspiratie opdoen over het uitwerken van een thema. Ben je op zoek naar versiering voor het kinderfeestjes thema? Bol.com heeft een uitgebreid aanbod met versiering voor diverse kinderfeestjes thema’s. Ideaal om je feestje helemaal af te maken en er een geslaagde dag van te maken!

#7 Kort, maar krachtig!

Evenals de gastenlijst voor het kinderfeestje van een 5-jarige, hoeft de tijd van het kinderfeestje ook niet lang te zijn. Een kleuter is niet gewend om lange tijd met zoveel kinderen te spelen en krijgt tevens veel nieuwe impulsen en indrukken te verwerken. Na een uurtje of 3 zullen de kinderen moe en hangerig worden. Voorkom dit door het kinderfeestje maximaal 3 uur te laten duren. Vier je het feestje na een schooldag? Dan kan 2 uur zelfs al lang genoeg zijn voor een kinderfeestje voor 5 jaar. 

#8 Zie niets over het hoofd met een checklist

Het is handig om van te voren een planning en een checklist te maken voor het kinderfeestje. Bedenk welke activiteiten op de planning staan en hoeveel tijd deze in beslag zullen nemen. Plan niet te strak; wanneer er tijd over is kun je altijd een extra drinkpauze inlassen of de kinderen even buiten laten spelen. Aan de hand van je planning kun je vervolgens een checklist opstellen. Begin ruim twee weken voor het verjaardagsfeestje met het opstellen van deze checklist en vul deze telkens wanneer je iets te binnen schiet aan. Zo zorg je ervoor dat je op de dag van het kinderfeestje niet meer voor verrassingen komt te staan.

Klaar voor het feestje?

Hopelijk hebben de bovenstaande tips je geholpen en ben je helemaal klaar voor het kinderfeestje van je zoon of dochter. Wil je het jezelf makkelijk maken? Bestel de thema versiering en uitnodigingen dan online en download het draaiboek. Zo hoef je daar al niet meer over te stressen en kun je je helemaal storten op het bakken van een mooie taart of het uitwerken van de spelletjes. Veel succes en feest plezier!