kinderfeestje 10 jaar

Kinderfeestje 10 jaar (thuis) organiseren

Bijna 10 jaar geleden werd jouw zoon of dochter geboren. Dit moet natuurlijk goed gevierd worden tijdens een onvergetelijk 10-jarig kinderfeestje! Want wat vliegt de tijd zeg! Om je te helpen bij het organiseren van dit kinderfeestje voor jongens en meiden van 10 jaar hebben we wat tips op een rijtje gezet. Zo geven we advies voor het aantal genodigden, de keuze voor een thema én originele aankleding en versiering.

Thema’s en spelletjes voor 10 jaar

Wil je meer tips voor leuke kinderfeestjes spelletjes (voor o.a. kinderen van 10 jaar), neem dan een kijkje bij de uitgewerkte feest thema’s. Hier vind je een overzicht met alle thema’s van Kinderfeestjeskoningin. Aan elk thema hebben we leuke spelletjes gekoppeld. Hier vind je vast voldoende spelletjesinspiratie voor dat 10-jarig feestje!

Tijdbesparingstip: Zit je in tijdnood voor het organiseren van het kinderfeestje 10 jaar? Maak je niet druk! Met de onderstaande themaversiering en uitnodigingen bespaar je aardig wat tijd. Je bestelt alles gewoon online, lekker makkelijk!

Ideeën voor een kinderfeestje 10 jaar

Dikke kans dat je zoon of dochter van bijna 10 jaar al een aantal dagen wakker ligt door de spanning voor zijn of haar tiende verjaardag. Hoewel dit feestje voor je zoon of dochter erg spannend is, is het voor jou als ouder of verzorger ook een spannende dag om naar uit te kijken én je goed op voor te bereiden. Om de 10e verjaardag van je zoon of dochter niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, organiseer je (heel eenvoudig) zelf een leuke en origineel kinderfeestje. We zetten wat ideeën en tips op een rijtje zodat dat kinderfeestje voor jouw (bijna) 10-jarige onvergetelijk wordt!

Een 10-jarig kinderfeestje: onze tips!

#1 Kies een leuk thema!

Voordat je begint met het organiseren van het kinderfeestje raden we aan om eens met je kind samen te zitten: wat voor soort thema zou je kind leuk vinden voor zijn of haar 10e verjaardag? Doe dit niet meer dan 2 maanden van tevoren om te voorkomen dat je kind het thema beu is als hij of zij 10 jaar wordt. Misschien is de obsessie voor Pokémon dan inmiddels plaats gemaakt voor het bouwen van LEGO kastelen. Voordat je navraag doet bij je zoon of dochter, kun je zelf al wat thema ideeën op een rijtje zetten. Hierdoor maak je het kiezen eenvoudiger én heb je alvast een lijstje met thema’s die makkelijk door te vertalen zijn naar een origineel kinderfeestje! Voor het 10e levensjaar van je kind kunnen de volgende thema ideeën je op weg helpen:

Een themafeestje organiseren

Voor het organiseren van een themafeestje, laat je het thema terugkomen in de uitnodigingen, versiering, hapjes en drankjes en spelletjes. Naast de bovenstaande thema’s heeft Kinderfeestjes Koningin verschillende andere thema’s voor (thuis)kinderfeestjes voor meisjes en jongens van 10 jaar! Je vindt deze thema’s hier.

#2 Uitnodigingen voor een feestje 10 jaar

Vier je het kinderfeestje 10 jaar op een externe locatie of gewoon thuis? Maak hier eerst een beslissing in, voordat je alle kinderen uitnodigt. Als je het feestje op een externe locatie viert, raden we aan de locatie alvorens te reserveren, zodat dit niet meer kan wijzigen. Het kan handig zijn om de feestlocatie op de uitnodiging te schrijven (bijvoorbeeld als de ouders de kinderen op deze locatie moeten ophalen). Is alle informatie die je op de uitnodiging wilt schrijven duidelijk? Mooi! Dan kun je aan de slag met de uitnodigingen! Deze kun je zelf knutselen óf gewoon online bestellen. Zie hier een overzicht met populaire uitnodigingen voor kinderfeestjes.

Tip: stuur de uitnodigingen minimaal 2 weken van te voren, zodat ouders of verzorgers rekening kunnen houden met het eventueel brengen en halen van hun kind.

#3 Gastenlijst voor een kinderfeestje 10 jaar

Voordat je de uitnodigen kunt sturen, is een gastenlijst een must have. Stel deze lijst samen met je zoon of dochter op. Je hoeft je niet te beperken tot de kinderen op het schoolplein. Denk bijvoorbeeld ook aan de vriendjes en vriendinnetjes van ballet of voetbal, de kinderen uit de buurt of familieleden. Kinderen van 10 jaar weten vaak heel goed wie ze willen uitnodigen op hun verjaardag. Zorg er wel voor dat de lijst niet té lang wordt en dat sommige vriendjes of vriendinnetjes niet vergeten worden. Voor een kinderfeestje van een kind van 10 jaar raden we aan +/- 10 kinderen uit te nodigen. Dit is voldoende om een onvergetelijke verjaardag te vieren. Is het lastig om de gastenlijst op te stellen? Soms kan het leuk zijn om gewoon de hele klas uit te nodigen. Zorg er dan wel voor dat je je hier goed op voorbereid én dat je hiervoor voldoende ruimte hebt in -en om huis.

Tip: vaak willen ouders en verzorgers de kinderen uitnodigen waarvan hun kind zelf ook een uitnodiging heeft gekregen. Natuurlijk kun je dit meennemen tijdens het opstellen van de lijst, maar laat je zoon of dochter de uiteindelijke keuze van de gasten maken. 

#4 De planning en locatie van het feest

Een feestje voor je kind van 10 jaar is belangrijk voor je kind én voor jou als ouder of verzorger. We adviseren om een globale planning te maken, zodat je minder stress gaat ervaren en het feestje soepel verloopt. Denk voor het maken van deze planning na over de begin -en eindtijd, uitnodigingen (zie tips hierboven), versiering, hapjes en benodigdheden voor de spelletjes. Vier je het feestje op een externe locatie? Bel dan de locatie op om de planning door te spreken. Wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn met de uitnodigingen en de versiering? Bol.com heeft een groot aanbod met complete versierpakketten voor (bijna) elk thema. Super handig én leuk! Ook vind je hier veel leuke uitnodigingen. Dit bespaart jou weer tijd (en stress).

versierpakket kinderfeestje
Voorbeeld versierpakket voor een kinderfeestje (algemeen) – verkrijgbaar op bol.com
jungle versierpakket feestje
Voorbeeld versierpakket voor Jungle kinderfeestje – verkrijgbaar op bol.com

#5 Uitnodigingen uitdelen

Deel de uitnodigingen voor het feestje uit met zorg. Je zult zelf nooit een vriend of vriendin uitnodigen voor een etentje in het bijzijn van een andere vriend die je niet uitnodigt. Zorg er daarom voor dat dit ook niet gebeurt bij het uitdelen van de uitnodigingen voor het verjaardagsfeestje van je zoon of dochter. Leraren zeggen vaak hoe hartverscheurend het is om kinderen buitengesloten te zien worden. Laat daarom je kind niet de uitnodigingen uitdelen op school. Ga in plaats daarvan samen langs de deuren of doe de uitnodigingen op de post.

#6 Kinderfeestje 10 jaar: spelletjes tips

Bespreek of je kind voorkeuren heeft voor bepaalde spelletjes. Zijn er spelletjes die hij of zij op een ander kinderfeestje heeft gedaan? Of worden er op school leuke spelletjes gespeeld in de pauze of tijdens gym? Voor meer spelletjes ideeën hebben we per thema een aantal spelletjes toegevoegd. Ook hebben we een pagina met oud hollandse spelletjes, snoepspelletjes en spelletjes voor een winterkinderfeestje opgesteld. Laat je inspireren!

#7 Hoe lang duurt het feestje?

Een geslaagd kinderfeestje hoeft niet altijd heel lang te duren. Het is prima om het kinderfeestje een middag te laten duren. Wil je een leuke activiteit organiseren als een speurtocht, dropping of 6-kamp? Of vier je het kinderfeestje op een externe locatie? Dan kun je er ook voor kiezen om het kinderfeestje een ochtend én middag te laten duren, bijvoorbeeld op zaterdag. Kinderen van 10 zijn oud genoeg voor een iets langer kinderfeestje. Bedenk je wel dat je dit zelf ook moet kunnen volhouden, een kinderfeestje met zoveel kids organiseren is niet niks ;).

Klaar voor het feestje?

Heb jij voldoende inspiratie opgedaan voor het kinderfeestje 10 jaar? Maak het jezelf makkelijk en bestel de thema versiering en uitnodigingen online. Zo heb je de basis voor een leuk feest al in huis en hoef je daar niet meer over te stressen. Veel feest plezier!