jongen 5 jaar

Heb je binnenkort een verjaardag van je neefje of buurjongetje en zoek je een cadeautje of leuk speelgoed voor een jongen van 5 jaar? Het kan best lastig zijn om in te schatten wat een geschikt cadeautje is voor een kleuter van 5 jaar. Maar, lucky you, want we hebben 10 top ideeën op een rijtje gezet waar je een jongen van 5 jaar gegarandeerd gelukkig mee maakt! Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Bekijk hier een compleet overzicht met leuk speelgoed voor jongens van 5 jaar.

Cadeau ideeën: 10 tips voor een jongen van 5 jaar

In deze top 10 hebben we diverse cadeautjes opgenomen voor jongens van 5 jaar. Laat je inspireren door de leuke voorleesboeken, stoere auto’s en leerzame puzzels. Alle cadeautjes kosten niet meer dan €40,00. Ben je op zoek naar een duurder cadeautje? Neem dan hier een kijkje voor cadeau inspiratie.

1. Play-Doh kleiset

Met deze Play-Doh kleiset kunnen kleuters de leukste figuren kleien. Sterren, vierkantjes, kruisjes of een eigen figuur. De Pretfabriek van Play-Doh bevat allerlei basisgereedschap voor het maken van de creatiefste vormen. Maak bijvoorbeeld een lange sliert met de pers of druk verschillende stempels in de klei. Niet tevreden? Kneed de klei weer om tot één en begin opnieuw. Zachte en niet plakkerige klei, dus gemakkelijk te kneden. Een ideaal cadeautje om voor jouw creatieve 5-jarige neefje of zoontje!

2. Speelgoed gereedschap set van Bosch

Ben je op zoek naar klushulp? Deze gereedschap set voor jongens én meisjes is een super geschikt cadeautje voor een 5-jarige verjaardag. De Bosch gereedschapsbox bevat een accuschroever op batterijen en verdere gereedschappen als een zaag, hamer, houten plankjes en schroeven. Met deze gereedschap set is die 5-jarige zéker wat middagen zoet met klussen!

3. Educatief magneetspel

Educatief magneetspel van karton met voertuigen als thema. Bevat 50 magneten en 18 kaarten. Open het boek en maak hetzelfde voertuig als deze die op de kaart is aangegeven met behulp van de magneten.

4. 26-delige dinosaurus speelset

Een jongen van 5 jaar heeft nooit genoeg speelgoed! In deze dinosaurus speelset zitten maar liefst 26 verschillende dinosauriërs en voertuigen. Ideaal voor kinderen die niet kunnen kiezen tussen dinosauriërs en auto’s. Deze set staat garant voor urenlang speelplezier en is de meest complete en voordeligste dinosauriërs set. Leuk als cadeau om te geven (zeker als je een dinofeestje hebt!), of te krijgen!

5. LEGO City politiehelikopter

Moet jouw zoon of dochter binnenkort naar een LEGO kinderfeestje? Dan is een LEGO cadeautje erg leuk om te geven. Deze stevige helikopter bouwset van LEGO City bevat eenvoudige gedrukte bouwinstructies en een speciale startsteen waarmee zelfs beginnende bouwers van 5 jaar zelfstandig aan de slag kunnen. Meer LEGO bouwsets voor een jongen van 5 jaar vind je hier.

6. 81-delige PAW Patrol schrijfset

Deze Multiprint travel set is 18-delig en is uitgevoerd in leuk Nickelodeon Paw Patrol design. Maak je eigen creaties of maak tekeningen nog mooier met deze stempeldoos. Voeg wat extra’s toe door de afdrukken van de stempels in te kleuren.

7. Speelgoed tuingereedschap

Met deze set speelgoed tuingereedschap kunnen kinderen helpen in de tuin en zich zo volwassen en nuttig voelen. Verder geschikt voor een eigen tuinhoekje of zandbak. In de speeltuin of op de camping zorgt het voor extra plezier.

8. Dinosaurus puzzel

Heb je te maken met een 5-jarige dinosaurus liefhebber? Geef een dinosaurus puzzel van 100-stukjes cadeau en stap (samen) in de wereld van Ravensburger-puzzels. Tijdens het puzzelen ontdekken kinderen hun grootse vaardigheden. De XXL-grote puzzelstukken zijn eenvoudiger te leggen. Het resultaat is een kunstwerk op posterformaat van dinosaurussen. Leuk om op te hangen op de slaapkamer!

9. Stoepkrijt

Een eenvoudig, goedkoop en leuk cadeautje voor een kind van 5-jaar is stoepkrijt! Met deze 15 krijtjes kan de jarige job weer even vooruit!

10. Raceauto

Maak de blits met deze RC off-road Bionic Race Buggy met een schaal van 1:18. Met sterke vering en zeer krachtige motor voor extra snelheid tot maximaal 12 km/h! Geschikt voor zowel binnen als buitenshuis voor kinderen vanaf 5 jaar.

Meer speelgoed en cadeautips voor een jongen van 5 jaar?

Yes, dat kan! Naast deze bovenstaande 10 cadeau ideeën onder de €40 vind je hier een uitgebreid assortiment leuke cadeaus. Heel veel succes met je zoektocht. Hopelijk hebben we je een beetje op weg kunnen helpen!